USA staarajakirjanik: olen proportsionaalse tulumaksu fänn

Kertu Ruus 12. september 2007, 00:00

"Ma võtaks iga kell 15protsendilise või 20protsendilise ühtlase tulumaksumäära," teatas Kudlow eelmisel nädalal Washingtonis peetud investeerimiskonverentsil Money Show. Kudlow nentis, et eurooplased annavad ettevõtete maksude langetamisel ja vaba turumajanduse poole liikumisel ameeriklastele praegu silmad ette.

"Eurooplased teevad seda, mida meie peaksime tegema," sõnas Kudlow, kelle hinnangul võivad halvad poliitilised otsused Ameerika jõukuse hävitada. Kudlow nentis, et demokraatide presidendikandidaadid on selgelt majanduskasvule ohtlikud, kuid ka vabariiklased pole pakkunud välja ühtki konkreetset plaani ettevõtete maksude alandamiseks.

Ka Forbesi president Steve Forbes kritiseeris samal konverentsil USA maksusüsteemi. "Kui sa võtad kolm kõnet USA maksuametisse, saad kolm erinevat vastust," viitas ta maksusüsteemi keerukusele.

Forbes, kes on kirjutanud raamatu "Proportsionaalne tulumaksurevolutsioon" ja soovitanud USA-le 17protsendilist tulumaksu eraisikutele ja ettevõtetele, on oma raamatus ja varasemates esinemistes toonud USA-le eeskujuks ka Eesti maksusüsteemi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing