Päike tuli välja

Tõnis Oja 19. september 2007, 00:00

Euroopa aktsiaindeksid keerasid järsult üles eile täpselt kell kolm, mil Lehman Brothers, mis on ühtlasi ka USA suurim hüpoteekvõlakirjade väljakirjutaja, teatas, et augustis lõppenud kolmandas kvartalis langes panga kasum kolme protsenti, 887 miljoni dollarini ehk 1,54 dollarini aktsia kohta. Analüütikud ootasid pangalt kasumit 1,48 dollarit aktsia kohta.

Lisaks sellele teatas tööministeerium, et tootjahinnaindeks kukkus augustis 1,4 protsenti, võrreldes 0,3protsendilise prognoosiga analüütikute poolt. See aga tähendab inflatsioonilise surve nõrgenemist, mis omakorda annab lisaplussi USA keskpanga baasintressi kärpimise kasuks. USA keskpanga otsus baasintresside kohta tuli eile hilisõhtul.

Lehmani tulemused annavad esimese vihje selle kohta, kui tugevasti on pangad kinnisvaralaenude probleemide tõttu kannatad saanud. Esialgu tundub, et mitte niipalju, kui kardeti.

Tõusuga alustasid eilset kauplemispäeva ka USA aktsiaturud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing