Tallinn jätab Viru Poja ehitusloata

ÄP 03. oktoober 2007, 00:00

Linnavalitsus teeb volikogule ettepaneku Viru väljaku detailplaneering tunnistada kehtetuks Viru hotelli 17korruselise juurdeehituse osas ja kehtestada väljakule ehituskeeld. Ettepanekut on toetanud ametiasutused. Samuti on üldsuses peetud kavandatud juurdeehitust avalikku huvi riivavaks, teatas Tallinna linnavalitsus.

Viru Poja kerkimist Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, Viru hotelli hoone ja looduskaitsealuse Tammsaare pargi vahele peab linn sobimatuks. Linnavalitsuse arvates kaalub avalik huvi planeering osaliselt kehtetuks tunnistada üles kinnistu omanike ootuse, et planeering jääb senisel kujul kehtima.

Viru Poega arendava Pontos Oy Eesti direktor Yrjö Vanhanen ütles eile, et ta ei ole saanud otsuse ega põhjenduse kohta mingit infot peale meedias kajastatu.

"Viru kompleksi arendus on aga väga hoiatavaks näiteks kõikidele välisinvestoritele. Arendajatena oleme täitnud kõiki Eesti Vabariigi seadusi, kuid seadustest pole kinni pidanud linnavalitsus. Kui linnavalitsus elab täielikult väljaspool seadusi, on olukord arendajatele päris hull," kommenteeris Vanhanen.

Riigikohus otsustas, et linna edasikaebus Viru Poja osas on põhjendamatu - linna viivitamise ehitusloa väljastamisega tunnistasid ebaseaduslikuks ka kaks eelnevat kohtuastet. Pontos Oy teatas seepeale, et ootab nüüd linnalt Viru Poja ehitusluba.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:04
Otsi:

Ava täpsem otsing