Mälu on lühike

Raivo Sormunen 04. oktoober 2007, 00:00

Stabiilselt liikuvatel Euroopa börsidel võis eile näha särtsakamaid liikumisi panganduses. Investorid lootsid, et riskantsetest USA kinnisvaralaenudest alguse saanud finantsprobleemid enam hullemaks minna ei saa ja nüüd läheb kõik vaid paremuse poole.

Sanford C. Bernstein & Co raporteeris, et Suurbritannia pangandussektori väärtpaberid on juba liialt alla hinnatud. Investeerimisanalüüsiga tegeleva firma sõnul kasvavad eraisikute laenu- ja hoiusemahud endiselt tugevalt ning investorid on hinnanud üle võimaliku likviidsuskriisi mõju kasuminumbritele.

"Pangad on olnud oma laenukahjumite osas avameelsed ja püüavad praegu oma kaotusi taastada. Finantssektori aktsiad on alla pekstud. Pankade bilansid on korralikud ning neil on veel palju ruumi areneda," ütles uudisteagentuurile Bloomberg Brewin Dolphin Securitiese fondivalitseja Stuart Fraser.

Konkreetsetest nimedest lendas üles Deutsche Bank (aktsia 2,2%), kelle hinnangul ületab kolmanda kvartali kasuminumber 1,4 miljardi euro joone.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing