Google tegi ajalugu

Tõnis Oja 10. oktoober 2007, 00:00

Üsna kahvatul USA aktsiaturul säras tähena otsingumootorifirma Google, mille aktsia hind kerkis esmakordselt ajaloos üle 600 dollari taseme.

Päevasiseselt käis aktsia hind koguni 610,26 dollaril, päeva lõpuks aga taandus see 609,62 dollaril, mis on 15,57 dollarit ehk 2,6 protsenti reedesest sulgemishinnast kõrgemal. Viimasest 12 kauplemispäevast on aktsia hind lõpetanud uuel rekordtasemel tervelt kuuel. See näitab, et investorid usuvad, et ettevõte annab teada väga headest kolmanda kvartali tulemustest. Püssirohtu lisas aktsia hinnale ajaleht The New York Times, mis kirjutas, et ettevõte plaanib laiendada oma online-reklaamiprogrammide võimalusi ning võib välja tulla mobiiltelefonide jaoks välja töötatud programmidega juba sel aastal.

Need, kes on julgenud Google'i aktsiatesse kohe algusest peale investeerida, on teeninud enam kui seitsmekordset kasumit. Oma 190 miljardi dollariga (2,1 triljoni krooniga) on ettevõte suurema turuväärtusega kui maailma suurim jaekaubanduskett Wal-Mart ja karastusjookide tootja Coca-Cola.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:05
Otsi:

Ava täpsem otsing