Protokoll tõi rekordi

Tõnis Oja 11. oktoober 2007, 00:00

USA keskpanga nõukogu septembri koosoleku protokolli avalikustamine oli teisipäeval niigi optimistlikule aktsiaturule täiendavaks katalüsaatoriks.

Nii Dow Jonesi tööstuskeskmine kui ka S&P 500 indeks kerkisid kõigi aegade kõrgeimale tasemele, vastavalt 14164,53 ja 1565,15 punktini. Aktsiate hinnaralli põhjustas fakt, et keskpanga nõukogu liikmed ei rääkinud Ühendriikide sisemajanduse kogutoodangu võimalikust alanemisest. 18. septembril toimunud koosoleku protokollist nähtus, et intressipoliitika kujundajad olid baasintressi alandamise suhtes poole protsendipunkti võrra üksmeelel ning arvavad, et inflatsiooni aeglustumine on jätkusuutlik.

"Aktsiaturg sai kergemalt hingata, sest protokoll näitas, et Fed (USA keskpank) ei näe mingit laiapõhjalist majanduse nõrkust," lausus uudisteagentuurile Bloomberg Bostonis asuva investeerimisfondi Eastern Investment Advisors juht John Kattar. "Aktsiaturgudel valitses kartus, et Fed näeb midagi, mida meie, turg, ei osanud näha," selgitas Kattar seni valitsenud ebakindlust. "Protokoll näitas, et nii see ei ole," lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing