Ralli versus elamus

Christel Karits 12. oktoober 2007, 00:00

Uue kultuurinädala sündmuste valik on niisama kirev kui osturalli ja hullude päevade kaubakorv.

On nüüdisaegset tippmuusikat ning kaheksakümnendate nostalgiat, rahvusvaheline graafikatriennaal ning kinolinale jõuab põhjanaabrite selle aasta parim film. Viljandis nopitakse pärimusmuusika vilju ja Saaremaal sõidetakse rahvusvahelist rallit. Lisaks hulgaliselt sünnipäevapidusid, mis ju ka ühtpidi hingekosutust ja meelelahutust pakuvad.

Loodetavasti ei kulu selle nädalavahetuse energia pelgalt kaubanduskeskustes orienteerumisele, sagimisele ja praeguse aja mõistes tavatult pikkades järjekordades seismisele. Kuigi kaldun arvama, et väga suurele osale Eestimaa inimestest mööduvad lähipäevad veel ostlemise nime all. Ise pole (taevas tänatud) veel rallitama ega hulluma sattunud ja ehk lähebki see hoop minust sedapuhku mööda. Kuigi tuleb tõdeda, et üha enam kipuvad kaubanduskeskused suurima meelelahutaja tiitlile kandideerima ning väga paljude vaba aeg kulub lihtsalt kaubamajadele ja ostuhallidele.

Tallinnas olles soovitan valida kaubakeskuste asemel rahuliku jalutuskäigu Kumusse. Kel "Georg" vaatamata, minge ja vaadake. Tartlasi peaks rõõmustama uuesti lavale jõudev Giuseppe Verdi "Rigoletto". Tehnikaspordihuviliste tarvis on aga Saaremaa laevakompanii pannud käiku lisareisid, et juubeliralli nägemata ei jääks.

Tänane Puhkepäev vaatab ka pisut tulevikku, et oleks kergem plaane teha.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:49
Otsi:

Ava täpsem otsing