Teisipäev 21. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Juubelipidu jäägu meelde erilisena

Mari Hiiemäe 17. oktoober 2007, 00:00

Et üritus töötajatele meeldiks, on mõistlik uurida töötajate endi käest, millist pidu nad tahavad. Oluliseks infoallikaks, kuidas pidu korraldada, on ka eelmiste peosündmuste kohta saadud tagasiside.

Scania Eesti AS otsustas oma 15. sünnipäeva tähistada suuremalt kui tavaliselt.

Ühe vahva ettevõtmisena ilmus juubeli auks kopsakas kokaraamat ettevõtte rohkem kui saja töötaja lemmiktoitudest. Ühiste jõupingutuste tulemusena nägi ilmavalgust rohkem kui 200 lehekülje paksune kõva kaanega trükis. Raamat sisaldab fotosid kõikidest töötajatest, foto kõrval seisab töötaja valitud retsept ning kellegi mõttetera.

Teos ühendab endas nii kokaraamatu kui ka mälestusalbumi funktsioonid. Sealt leiab huvitavaid retsepte ning saab teada, milline näeb välja näiteks ettevõtte teises osakonnas töötav rahvas, kellega ise eriti kokku ei puututa. Tuttava inimese soovitus mõne retsepti osas ahvatleb aga seda ka ise kodus järele proovima.

Töötajad said huvitavat üllitist esimest korda näha 2007. aasta alguses peetud pidulikul uusaastapeol, mil kokaraamat oli ettevõtte kingiks firma töötajatele.

Scania Eesti ASi turundusspetsialist Noole Liivääre sõnul sai raamatust otsekohe tõeline hitt. Juba peoõhtul lahutasid külalised meelt raamatust tuttavaid nägusid otsides ning üksteisele retsepte ette lugedes.

Sel suvel toimunud kliendipeol said Scania kokaraamatu omanikuks ka kokkukutsutud kliendid. Oivalise firmakingitusena aitab raamat klientidel Scania töötajate, juhtkonna ja maaletoojatega lähemalt tutvuda.

Kuna Scania Eesti AS otsustas jaotada 15. sünnipäeva üritused terve aasta peale, toimus augustikuus toiduteemast kantuna veel kolmaski üritus. Ettevõtte töötajatele korraldatud suvise sünnipäevapeo laual ilutses Scania kokaraamatu retsepti järgi valminud tordimürakas ning Vladislav Korþets pajatas kokkutulnutele lugusid kalatoidu valmistamise imenippidest.

Kõige juurde käis muidugi naer, laul ja muusika, nagu on ettevõtlike inimeste peoõhtule kohane.

ASi Ordi sünnipäeva sisustasid lavalised etteasted. Ordi panustas juubelikorralduses kvaliteetsele meelelahutusele. Peoprogrammis olid olulisel kohal teatrietendus ning muusikalised numbrid erinevatelt esitajatelt.

Kuna Ordis pole olnud püsivat tava ettevõtte sünnipäevi suurejooneliselt tähistada, otsustati 15. aasta juubeliürituseks valmistuda erilise hoolega.

Nii firma klientidele kui ka töötajatele suunatud pidu peeti Tartu Athena keskuses. Päeval toimus klientidele mõeldud seminar, õhtul koguneti üheskoos sünnipäevapeole.

Elavat muusikat jagus Ordi sünnipäeval algusest lõpuni. Piduliku õhtusöögi taustaks mängis instrumentaalansambel, hiljem laulsid laval oma paremaid palasid Laura Põldvere ning Dave Benton. Õhtuse üllatusmomendina etendus Jan Uuspõllu monolavastus. Tantsumuusika eest kandis hoolt ansambel Supernoova.

Muusika ja tants olidki Ordi sünnipäeva olulisemad märksõnad.

Loomulikult jäi juubelipidulistele meelde uhke tort, mis on iga pidulikuma sünnipäevapeo üks kohustuslikke komponente. "Meil püsivaid, kinnistunud traditsioone eriti pole, iga kord on selline pidu, välja kukub," rääkis personalijuht Anne Parvelo.

Tavaliselt võtab Parvelo sõnul Ordi ühisüritustest osa 70-80 protsenti töötajatest. "Kõiki ei saa kunagi kaasata, aga kui juba pooled kohal on, läheb ettevõtmine korda," arvas Parvelo.

Kevadist juubelit tähistas Coca-Cola HBC Eesti AS ühise väligrilli üritusega ettevõtte peahoone õuel.

Kohale olid kutsutud grillimeistrid, kes jagasid grillimistarkusi ning näitasid praktikas, kuidas lihatoodetega ümber käia. Hiljem said kõik kohaletulnud maitsta nii grillihõrgutisi kui ka spetsiaalset Coca-Cola logoga torti.

Sünnipäevapidu lahendati grilliüritusena ettevõtte avalike suhete juhi Annela Laaneotsa sõnul esmakordselt. Ühisgrillimisi on katsetatud varem küll väiksemate gruppidega ning osakondade tasandil, kuid kõiki töötajad haarava suurüritusena mitte.

Idee grillipeo korraldamiseks tuli ühise ajurünnaku käigus ettevõtte töötajatelt endilt. Laaneotsa sõnul on töötajate ettepanekute uurimine üsna tavaline. "Kuna oli kevadine aeg ning suurem grillimisperiood just algamas, tundus välja pakutud väliüritus ning grillivariant hea mõttena," selgitab Laaneots.

Seltskondliku üritusena peetud kümnes sünnipäev möödus toredasti ning osalejate tagasiside oli Laaneotsa sõnul positiivne: inimesed said kokku, rääkisid juttu ja tundsid ennast hästi. Mõistagi aitas kaasa ka suurepärane ilm.

Ümmargusele aastanumbrile vaatamata oli sünnipäevapeol vähe pingutatud ametlikkust. Vabas õhkkonnas tundsid külalised end mugavalt ning väikeseid kõnesid kuulates said töötajad enne igapäevaste tööülesannete juurde tagasiminemist mahti mõelda laiemalt ettevõtte olemuse peale.

�rip�ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:37
Otsi:

Ava täpsem otsing