Olympicu aktsia tegi katse tõusta

Peeter Teder 19. oktoober 2007, 00:00

Tallinna börsil tegi eile katse tõusta kolm kuud langustrendis olnud Olympic EG aktsia, mis kerkis 2,8 protsenti, 80,42 kroonini (5,14 eurot). Olympicu aktsia käive ulatus 8,2 miljonini.

Kasiinofirma aktsia on viimase kolme kuuga kaotanud viiendiku oma väärtusest. Ma ei usu, et eilse tõusu näol oleks tegu trendi murdumisega - pigem on tegu argliku katsega trendi murda. Kui Tallinnas kujunevad valitsevaks negatiivsed meeleolud, langeb ka Olympicu aktsia ilmselt edasi. Ootused firma tulemustele on väga kõrged ja kasiinofirma edulugu võib ennast ammendada. Firma on ennast kindlustanud osava PR-kampaaniaga, kuid kasiinode vastased on samuti asunud üha häälekamalt pead tõstma. Esialgu nad siiski endast Olympicule tõsist ohtu ei kujuta.

Absoluutselt suurima tõusu tegi Trigon PD aktsia, tõustes 3,3 protsenti, 24,25 kroonini (1,55 euroni) ja seda osteti-müüdi 153 000 krooni eest. Trigoni puhul ootaks juba värskemat teavet firma edasiste plaanide kohta. Praegu käib musta kassi tagaajamine pimedas toas.

Enim (1,5 protsenti) kukkus börsil Silvano FG aktsia, makstes 80,11 krooni (5,12 eurot). Silvano aktsiaga tehti tehinguid 233 000 krooni eest.

Suurima käibega oli Tallinki aktsia, mille käive ulatus 25,5 mln kroonini. Tallinki aktsia sulgemishind jäi muutumatuks, püsides 17,21 krooni (1,10 euro) tasemel. Tallinki puhul spekuleeritakse turul, et kütuse- ja intressikulud ületavad firma tulusid ja firma ei suuda kasumit teenida või seda kasvatada.

Börsi kogukäive oli 64,4 mln krooni. Indeks OMXT tõusis 0,6 protsenti ja oli 848,66 punkti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing