Vase hind kolmandat päeva alanemas

Peeter Teder 19. oktoober 2007, 00:00

Vase hind nihkus eile kolmandat päeva allapoole, sest metalli laovarud tõusid viimase viie kuu kõrgeimale tasemele.

Londoni metallibörsi jälgitavad vase laovarud kerkisid 4625 tonni ehk 3,2 protsenti ja ulatusid 148 000 tonnini. See on kõrgeim tase 8. maist saadik. Kolmveerandi laovarude suurenemisse andis varude kasv Lõuna-Koreas.

Vase hind alanes 0,1 protsenti ja tonn metalli maksis 7958 dollarit. Vase hind on tänavu rallinud 25 protsenti, sest Hiina nõudlus kahandas varem oluliselt metalli laovarusid. Hetkel aga seda häda ei ole.

"Turul on kindlasti piisavalt vaske," ütles Bloombergile Natixis Commodity Marketsi maakler Andrew Silver. "Hiinlased on metalliga küllaltki hästi varustatud."

Kui laod on hästi varustatud, siis vasemaagiga olukord nii hea pole. Spetsialistide arvamused ulatuvad kergest murest kuni arvamuseni, et maagist võib tekkida tõsine puudus. Teistest värvilistest metallidest plii, alumiiniumi ja nikli hinnad tõusid, tsingi hind püsis muutumatuna.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing