Eesti põlevkivijaamad maailma võimsaimad

Mati Valdma 22. oktoober 2007, 00:00

Võimsusbilanssi reguleerivad Eesti energiasüsteemis Narva elektrijaamad.

Koormusgraafikutest nähtub, et energiasüsteemist tarbitav võimsus muutub ööpäevas ligi kaks korda. Kuna Narva energiaplokkide genereeritavat võimsust on võimalik muuta plokki seisma jätmata kaks korda (50-100%), tulevad need jaamad võimsusbilansi reguleerimisega toime.

Narvas asuvad maailma võimsaimad põlevkivielektrijaamad. Kümnel energiaplokil on töös vanad tolmpõletamiskatlad. Mõlemas jaamas on ühel energiaplokil töös uued tsirkuleerivad keevkihtkatlad. Keevkiht-põletustehnoloogia on maailma tipptehnoloogia, mis on tolmpõletusega võrreldes puhtam ja efektiivsem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing