Äriidee blogist - pank kiidab heaks!

Gert D. Hankewitz 24. oktoober 2007, 00:00

Näib, et eestlastel nupukusest puudust pole - kuis muidu võiks näiteks tulla mõttele hakata inimesi mandrilt saartele allveelaevadega viima. "Talvised jääolud aga ei võimalda tõenäoliselt ilma jääklassita alusega saarte ja mandri vahet liikuda. Aga alati aitab asjale lähenemine teise nurga alt," kirjutab Jens oma blogis, viidates, et äkki oleks võimalik relvastuseta nõukogude allveelaevad kasutusele võtta.

Andrus heidab ühes blogis aga õhku idee, et keegi võiks kätte võtta ja teha konsultatsioonifirma, mille ülesandeks oleks teistele ettevõtetele Skype'i kasulikust õpetada. "Raha võid küsida nendeltsamadelt firmadelt, kes sinu tõttu raha säästavad ja Skype'iga ühilduva riistvara vahenduselt," leiab ta. Miks mitte!

Langevarjuhüpetega tegelev mees nimega Duke leiab aga, et oleks vaja sellist Rubiku kuubiku suurust asja, mille saaks õhku täis lasta, et too 12 kg kaaluks. "Idee on selline: hüppepäevadel on pidevalt probleem sellega, et pakkimisel on vaja leida kedagi, kes ranitsat kinni hoiaks, kas siis seal ees istudes või lihtsalt jalga hoides. Kuidas seda probleemi lahendada? Mina pakun välja, et võiks välja töötada ja juurutada erilised täispuhutavad raskused," arvab ta. Äriplaan on autoril samuti sama hästi kui valmis: "Hiljem hakkab see äri kõvasti sisse tooma, arvestades sellega, et maailmas on tugevalt üle miljoni langevarjuri ja esialgsete prognooside kohaselt (küsitlesin 3 langevarjurit) 33% ei ostaks, 33% on kõhkleval seisukohal ja 33% ostaks selle jalamaid."

Naissoost leiutaja pakub oma blogis välja idee, et suurematel ja inimrohkematel üritustele võiks olla spetsiaalsed inimesed, kes kümne-viieteistkümne krooni eest külastajate jalgu peseksid. "Äriidee tekkis suvel Hauka laadal. Olime laadal kauplemas, varajasest hommikust mööda laadaplatsi ringi tuisanud! Ilm oli ilus ja jalavarjudeks olid ikka kas plätud või mingid rihmikud....ja teed tolmused mis koledad. Päeval juba oli tahtmine jalgu pesta, kuid õhtuks olid jalad "meeldivalt" tolmused st. lausa musendasid mustusest! Lausa rõve oli," seletab ta, kuidas asja peale tuli.

Jääb üle tublidele leiutajatele tuult tiibadesse soovida ja loota, et investorid neid leiaksid. Kas või mehe, kes soovib hakata tootma rinnamärke, T-särke, nokamütse, salle ja rõivaid sõnadega "MUL EI OLE SÄÄSTUKAARTI!".

Ideed laiendades tekib küsimus: miks peaks sõltumatu nõustaja piirduma ühe tootega?

Kui eesmärk on sidekulude kokkuhoid ja Skype oleks üks lahendus teiste hulgas, oleks ideel jumet. Ühel lahendusel põhinemine piiraks klientide hulka, suureneksid ka tootearenduse riskid.

Positiivne, et täispuhutavate raskuste kohta on tehtud turu-uuring. Sooviksin näha toote omahinna kalkulatsiooni, tootmise tehnoloogiat ja tasuvusuuringut ja arvutusi toote "tööasendis" saavutatava kaalu leidmise kohta. Idee lisandväärtus on Nobeli füüsikapreemia selle teostumisel. Soovitaksin raskusena kasutada tootega paratamatult kaasas käivat suruõhuballooni.

Allveelaevad saarte vahele sõitma? Et inimkonda on kõrguste alistamisel saatnud palju suurem edu kui sügavustesse tungimisel, ei näe idees sügavat perspektiivi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:07
Otsi:

Ava täpsem otsing