Esmaspäev 24. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kohus tühistas riigikogu kantselei Audide hanke

Anne Oja 24. oktoober 2007, 00:00

Silberauto nõukogu esimehe Jüri Ehasalu sõnul rõõmustavad Tallinna ringkonnakohtu otsuse üle kõik ettevõtjad.

"Antud kohtulahend näitab ühiskonnale, et Eestis kui õigusriigis kehtivad seadused kõikidele, kaasa arvatud seadusandjale," ütles Ehasalu. "Ei ole õiglane, et hankekonkursi ajal muudetakse hanke tingimusi ja konkurssi kaasatakse hiljem kolmas osapool. Seda eriti veel riigikogu kantselei puhul, kes peab näitama riigis kehtivate ja riigikogu enda poolt vastuvõetud seaduste täitmisel eeskuju," lisas Ehasalu.

Ehkki ringkonnakohus luges ka Audide kasutusrendilepingu tühiseks, pole veel selge, kas ja millal riigikogu kantselei nelja Reval Autost hangitud Audi kasutamise lõpetab. Teatud määral puudutab kohtuotsus ka SEB Eesti Ühispanka, kuna just see pank rahastas seadusevastaselt leitud Audide kasutuselevõttu.

Reval Autost eile kommentaari saada ei õnnestunud.

Riigikogu kantselei ostis rohkem kui aasta tagasi hankega uusi autosid riigikogu esimehele, kahele aseesimehele ja kantselei haldusjuhile. Võitjaks tunnistati siis Reval Auto. "Pakkusime riigi esindajatele müügiks kolm Audi A6 ja ühe A4," ütles Reval Auto tegevjuht Peeter Tiitson toona aripaev.ee-le. Riigihanke tulemused vaidlustas Silberauto omanik Väino Kaldoja.

Oktoobrist sõidab president Toomas Hendrik Ilves uhiuue pikakerelise Audi A8 4,2 TDI Quattroga.

Luksussedaan valiti välja presidendi kantselei korraldatud hanke käigus, pakkumise kutse saadeti Mercedeste maaletoojale Silberautole, BMWde maaletoojale United Motorsile ja Audide müüjale Reval Autole. Hanke võitis Reval Auto. Uus Audi maksab 1 278 951 krooni, igakuine liisingumakse on 5362 krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:07
Otsi:

Ava täpsem otsing