Olympic säras esimesel aastal börsil

Romet Kreek 24. oktoober 2007, 00:00

Eile täitus Olympic Entertainment Groupi aktsial esimene aasta börsil.

Aktsia maksis eile 80,58 krooni. Fondiemissiooniga korrigeerituna said investorid selle aktsia omanikuks 36,50 krooniga. 121protsendine tõus aastaga peaks iga toonase investori näole naeratuse tooma. Aktsia 52 nädala kõrgeimaks hinnaks oli 100,92 krooni.

Ehkki aktsia oli börsile tulles kõrgelt hinnatud, olid hilisemad investorid valmis maksma palju enam kiiresti tegevust laiendava ettevõtte aktsia eest.

Kiiresti on laienenud ka Baltika. Baltika kohta võiks III kvartali tulemusi vaadates öelda, et laienemine on olnud ehk liiga kiire. Pikas perspektiivis võib see olla hea, kuid lühiajaliselt ei olnud.

Baltika müügiefektiivsus on vähenenud kiire laienemise tõttu väljapoole Balti riike. Venemaal avatud kauplused on suuremad ning käivitusperiood pikem, kui ettevõte algselt lootis. Venemaa poodide käivitumisperiood kujuneb Baltika hinnangul 18-24 kuu pikkuseks. Turustuskulud, mille alla kuuluvad kõik kauplustega seotud kulud, kasvasid plahvatuslikult seoses müügipinna suurenemisega. Lisaks on Venemaal poodide opereerimiskulud kõrgemad kui Balti riikides.

Kolmandas kvartalis sai ettevõte tulu kinnisvara ümberhindlusest summas 6,8 mln krooni. Kui seda erakorralist tulu mitte arvestada, oleks ettevõtte kolmanda kvartali kasum tulnud väiksemgi kui 8,8 mln kroonine aktsionäridele kuuluv osa ettevõtte kasumist. Aasta varem oli kasuminumbriks 20 mln krooni, seega kukkus kasum 56 protsenti. Käive kasvas 35 protsenti, 308 mln kroonini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:07
Otsi:

Ava täpsem otsing