Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Eesti dividendimiljonäride TOP 500 - Kaks miljonit krooni paras äraelamiseks

    Tänaseski mõistes hiigeldividendide maksmisega tegid juba 1990. aastate teisel poolel algust kütusetransiidile keskendunud Pakterminali omanikfirma Trans-Kullo suuraktsionärid Aadu Luukas, Endel Siff ja Anatoli Kanajev. 1997. aastal teenis neist igaüks 38,6 miljonit krooni, kaks aastat hiljem aga koguni 64,6 miljonit krooni dividende.
    2001. aastal õnnestus samadel meestel oma rekord napilt üle trumbata - iga mainitu teenis 65 miljonit krooni. Alles eelmisel aastal läks kinnisvaraärimees Märt Vooglaiul korda oma 78 miljoni krooniga nende tulemus ületada. Kasiinoketi Olympic suuromanik Armin Karu kordas tänavu Vooglaiu tulemust ja Vello Kunman jõudis oma 122 miljoni krooniga täiesti uuele tasemele.
    Dividendimiljonäride edetabel ilmub Äripäevas kolmandat aastat järjest. Kui 2005. aastal novembris panime ritta 100 suuremat dividendisaajat ja 2006. aastal ilmus TOP 400, siis seekord oleme reastanud juba 500 meest-naist. Kui 2005. aasta tabeli sajas teenis dividendina 2,01 miljonit krooni ja 2006. aasta tabelis jõudis kahe miljoni krooniga alles 214. kohale, siis tänavu said kõik TOP 500 hulka jõudnud oma äriühingute kasumist vähemalt kaks miljonit krooni. See näitab ettevõtete paranevaid majandustulemusi, aga ka suuremat põhjalikkust andmete hankimisel.
    Vaatluse all olnud inimestest teenis tänavu dividendina vähemalt miljon krooni 936 inimest. Esimene tuhat lõppes 0,9 miljoni krooniga. Kokku sai aga vaatlusalustest isikutest dividende ligi 2000 inimest. Jutt on määratud dividendidest. See, kas need dividendid tänavu kõik ka välja makstakse, selgub alles järgmise aasta aruannetest.
    Vahel olid omanikud lükanud dividendi otsuse langetamise sügiseks, mistõttu jäid need kirja panemata (näiteks Väino Kaldojale kuuluvad autoettevõtted, Viljandi Metall).
    Mõnede ettevõtete aruanded polnud aga veel avalikustatud (näiteks Hans H. Luige paar firmat; teraskatuseid valmistava ASi Toode osanikfirma omanik Mati Kitt; vee- ja kanalisatsiooniseadmete kontserni valdusfirma VWF Holding, mille omanikud on endale aastaid dividende määranud; Dmitri Mälsoni juhitav MKJ Haldusgrupp).
    Ja ilmselt on neidki dividendimiljonäre, kes pelgalt koostaja teadmatusest on tabelist välja jäänud.
    Sel suvel 55aastaseks saanud Vello Kunmanist teab avalikkus vähe, ehkki tippärimeeste seltskonnas on ta ammuilma tuntud tegija.
    Üks väheseid kordi, kus ta on end avalikkusele näidanud, jääb aastasse 2000, mil ta koos mitmekümne ärimehega lipsustatud valges särgis end Raudtee Erastamise Rahva ASi asutajana poseeris.
    Fotosilma ette on Kunman võinud jääda ka Eesti presidendi välisvisiitidel, kus ta Eesti Kaubandus-Tööstuskoja delegatsiooni koosseisus tihti on osalenud. Ning see on enam-vähem ka kõik. Ei ühtegi intervjuud, ei ühtegi kommentaari.
    Kunmani kui ärimehe teekond algas 1990. aastate alguses, mil ta elektriseadmete spetsialistina asus kauplema valgustite ja elektritarvikutega. Peagi lisandusid muud ehitusmaterjalid, partneriks toona veel riigile kuulunud Silikaat. Noorema tütre Key järgi nime saanud Key Ehituskaubad tegutseb edukalt siiani.
    Hea äritunnetusega Kunman mõistis, et suurim panus tuleb teha Silikaadile, mis tal õnnestuski 1995. aastal erastada. Ta pakkus 19 miljonit krooni, ent tootmisest enam peibutasid teda ostuga kaasnenud sisuliselt tühi hoonestik magusal krundil otse Järve keskuses. Esialgu kavandatud plaani järgi ongi 8 hektari suurune maatükk muutunud ärikeskuseks, kus kasulikku pinda üle 30 000 ruutmeetri. Valmimist ootab veel korter- ja büroomaja.
    2005. aastal tärkas Kunmanil huvi põllumajanduse vastu. Ta ostis Mulgimaal kokku neli põlluühistut, mille haldajaks saanud Kõo Agrol on tänaseks külvipinda enam kui 1150 hektarit.
    Praegu 42aastane Armin Karu üritas ettevõtluses läbi lüüa juba verinoore mehena laulva revolutsiooni ajal, rõhudes toona eestlaste rahvustunnetele.
    Esimesed tuleristsed sai Karu hilisemate Raepanga asutajate Sulo Muldia ja Peeter Luige kooperatiivis, mille esimeseks kaubamärgiks kujunes sinimustvalge trikoloor.
    Nagu Karu ise on öelnud: "Tootsime lippe kümneid, kui mitte sadu tuhandeid." Kuid Karu lõi neist kiiresti lahku ja asutas uue partneri Jaan Korpusoviga oma, mitmesugust sümboolikat valmistava kooperatiivi.
    Kaup läks hästi, ent tubli teenistus hakkas rubla kukkudes vägisi kokku kuivama ning Armin Karu võttis 1991. aastal ette reisi Ameerika Ühendriikidesse. Seal, Las Vegases, nägi ta elus esimest korda ka tõelist kasiinot, mille tuledesära mehe lõplikult ära võlus.
    Olles tagasi Eestis, alustas Karu koos Korpusoviga ettevalmitusi juba oma kasiino rajamiseks. 1993 avas uksed nende esimene mängupõrgu Pirita hotellis. Olümpiapurjespordikeskuselt laenati kasiinole ka nimi - Olympic.
    Edu tiivustas ning üsna ruttu pöördusid Karu ja Korpusovi pilgud Kungla hotellile Tallinna kesklinnas. Käed löödi kinnistu omaniku Ametiühingute Keskliiduga, kes ei suutnud ise kuidagi oma toona veel rohket kinnisvara hallata.
    Hotellimajast kujunes Olympic Casino staap, külghoone allkorrusele tekkis aga Baltimaade suurim kasiinosaal.
    Olympicu kasiinokett suutis ülikiiresti nagu sajapealine lohe oma kämblad üle Eestis ajada ja siis veelgi kaugemale. Alates 2006. aastast kaubeldakse Olympicu aktsiatega börsil.
    Psühholoogiharidusega Hansapanga ühte asutajat Andres Saamet võib pidada Tiskre rikaste eramurajooni ristiisaks.
    Kodumajagrupi loomine ja arengusuundade kavandamine oli paljuski just Saame mõttesähvatuste vili. Tänaseks on Kodumajagrupp, kus Saamele kuulub juba pikemat aega suurim aktsiapakk, ammu Eesti piiridest välja kasvanud ning arendab läbi oma tütarfirmade tegevust ka Lätis ja Leedus. Saame oli alguses aktiivselt tegev ka Kodumajatehase loomise juures. Algne idee oligi, et Kodumajagrupp otsib välja maatüki, Kodumajatehas ehitab selle täis ja Kodumajagrupp asub siis neid realiseerima. Paraku see nii ei läinud ning kumbki ettevõte areneb tänini omasoodu. Saame on oma osaluse Kodumajatehases ammu maha müünud ning keskendunud omaenda kinnisvaraäri edendamisele.
    Ehkki suurem osa Saame äriosalusi on koondunud tema valdusfirmasse Cross Holding, kust pärineb ka lõviosa dividendisaagist, on enam tuntud hoopis selle tütarettevõte Fenniger, mis 2004. aastal korraldas börsi vahendusel avaliku võlakirjaemissiooni suurejoonelise korterelamu ehitamiseks Riia kesklinnas.
    Fennigeri põhitegevus toimubki Lätis alates 1990. aastate teisest poolest. Saamet võib pidada Läti kinnisvaraturu üheks esmaavastajaks eestlaste jaoks. Crossi tuntuim Eesti objekt on Ajakirjandusmaja, mille ta aga Ain Seppiku poegadega seotud firmale 2006. aastal edasi müüs.
    Hiljaaegu Kalevi magusakontserni ja Tere piimatootmise müügiga avalikkust üllatanud Oliver Kruuda on endale oma valdusfirmast Linderin Grupp juba teist aastat järjest 60 miljonit krooni dividende välja mõistnud.
    Läinud aasta 60 miljonist jõudis Kruuda mullu välja võtta küll vaid 7,4 miljonit krooni. Nii et kui tänavu andmiseks läheb, võib ühtekokku kukrusse kukkuda enam kui 112 miljonit krooni.
    Aastad 1998-1999, mil Kruuda Kõuhknate äridünastiast lahku läks, eriti aga sellele järgnenud tegutsemisaastad, kus ta pidi võitlema ligi 400 miljoni kroonini ulatunud laenukoormaga, on ilmselgelt mehele sügava jälje jätnud. Õnneks ei olnud ta selles heitluses üksi. Koolivend Mati Tusov pani Tallinnas Pärnu maanteel Kalevi nüüd juba endise peahoone ja Tere peahoone vahele jääval maa-alal käima tõelise kinnisvaratööstuse, mille käigus vanad hooned müüdavaks renoveeriti ja nende vahele uusi maju pikiti. Sealt tuli ka põhiline raha laenukoormast vabanemiseks.
    Tootmises oli Kruudale toeks Heino Priimägi, kes hankis tänu heale läbisaamisele Ain Hanschmidtiga Ühispanga usalduskrediidi ja võib nüüd vastutasuks muretut miljonäripõlve nautida. Kokkulepetest on Kruuda alati püüdnud kinni pidada, Priimäe tekkinud osalused kinnitavad seda. Kruuda uus armastus meedia on aga vähemalt esialgu osutunud pähkliks, mille purustamiseks pole ta siiani neid päris õigeid tange leidnud. Tundub, et ta vajab taas, nagu varem Kalevi ja Tere puhul, tõhusaid abimehi, kuid pole neid seni leidnud.
    Tänavu suvel 60. sünnipäeva pidanud teenekas transiidi- ja kütuseärimees Anatoli Kanajev on ainuüksi Pakterminali omanikfirmast Trans-Kullo saanud viimase üheksa aastaga ligi 370 miljonit krooni dividende.
    Nagu öeldakse, puhtalt kätte, sest nende summade pealt on kõik vajalikud maksud eelnevalt tasutud. Kui Pakterminali esimesed aastad välja arvata, mil tuli vaeva näha ettevõtte infrastruktuuri väljaarendamisega, siis on see raha kukkunud Kanajevile taskusse justkui kõrvalproduktina. Tema tõeline pühendumisobjekt on olnud Transiidikeskus. Kui parimatel päevadel enam kui 50protsendilise rentaablusega tegutsenud Pakterminal kannatab praegu Eesti-Vene suhete jahenemise all, siis transiidi korraldamisele ja sadamateenuste pakkumisele keskendunud Transiidikeskuse paremad päevad on veel ees. Transiidikeskuse ärivõrgustik valitseb konteinerkaubandust Muuga sadamas.
    Mitmendat aastat järjest on Kanajev püüdnud kaasa rääkida ka kinnisvaraturul, ent seni erilise eduta. Tema seni enim kõneainet pakkunud projekt on Tallinnas Vabaduse platsi kõrval asuvate tenniseväljakute maa-ala ost koos partner Abram Beinensoniga, ent võimukandjate otsustusvõimetuse tõttu müüdi krunt eelmisel aastal kasuga edasi ning nüüd üritab seal maa-alust parklat rajada Arco Vara koos laevnik Vjatšeslav Leedoga. Oma pesa südalinnas on Kanajevil siiski olemas - talle kuulub kirju ja põneva ajalooga Kawe keldri maja Pärnu maantee alguses. Kui ta jääb nõusse oma sealse lähinaabri Toomas Sildmäega, võib sealne sisekvartal lähiaastatel tundmatuseni muutuda.
    Armin Karust kaheksa aastat vanem Jaan Korpusov on eelistanud tagaplaanile jääda.
    Ehkki enam kui 27protsendiline osalus kasiinoketis lubaks rohkemat, on tema senised väljaütlemised piirdunud valdavalt oma noorema kompanjoni iseloomustamisega. Ja kuigi Olympicu esindusüritustel on mõlemad pea alati kohal, on Korpusov eelistanud jääda valdavalt teise ritta.
    Karu ja Korpusovi viis omal ajal kokku ühine huvi kogumise vastu. Filatelistide ja numismaatikute klubis löödi käed märkide ja muu sümboolika valmistamisele keskendunud kooperatiivi moodustamiseks. Tartu Ülikooli ajalooteaduskonna lõpetanud Korpusov oli sinnani riigi palgal, töötades keskkonnaministeeriumis. Kui kooperatiivi ajal ja ka juba 14 aastat toiminud ühises kasiinoettevõttes on tooniandjaks olnud Karu, siis äritandemi viijaks kinnisvara marjamaale võib pidada just Korpusovi.
    Neile kahasse kuuluva Maarjamäe Kinnisvara tulusaim projekt on osaluse omandamine Hansakinnisvaras, mille ülejäänud osanike puhul ei saa kõnelda just kõige paremast renomeest. Lühikese aja jooksul on Hansakinnisvara investeeringute maht jõudnud üle 300 miljoni krooni. Ostetud kinnistud ja korteriomandid asuvad üle Eesti.
    Korpusov on kinnisvaraäris kaasa löönud ka ilma Karuta. Talle kuulub osaliselt viies maakonnas tegutsev Forestprojekt. Samuti Rilanto Kinnisvara, mis on rajanud Jõelähtme valda moodulmajade tootmisbaasi ja arendanud elamuehitust Viimsi vallas.
    Seni end üsna tavapäraste, miljoni krooni ligi jäänud dividendidega õnnistanud Aivo Rosenberg otsustas äkki oma valdusfirmasse kogunenud puhaskasumist kolm neljandikku dividendina välja maksta.
    Tema osaühingul Airo Konsulatsioonid vaba raha selleks tegelikult pole, sest tegu on peamiselt kapitaliosaluse meetodil kirjeldatud tuluga. Teraskatuseid ja nende juurde kuuluvaid tarvikuid tootev, müüv ja paigaldav AS Toode, kus Rosenbergi firmale kuulub 50protsendiline osalus, elab hästi. Seda näitavad ka tänavu makstud dividendid - 6,24 miljonit krooni.
    Esimesed sammud eraettevõtluses astus Rosenberg 1990. aastate alguses, kui ta toonase Polütehnilise Instituudi neljanda kursuse tudengina suundus koos koolivend Mati Kitiga Soome, et leida mingi ainuomane toode, mida hakata valmistama ja müüma. Otsitu osutus suure tähega aktsiaseltsiks Toode, mis esiotsa hakkas tegema kombainidetaile. Pandi kokku koguni üks päris oma kombain. 1995 kohandati Sauele rajatud tootmine ümber vihmaveerennide ja peatselt ka katusekatte valmistamisele. ASi Toode teine aktsionär, Maki Konsultatsioonid reedab oma nimega, et Mati Kitt on endiselt Rosenbergi äripartner. Et Maki eelmise aasta aruanne polnud veel äriregistrisse jõudnud, siis on raske arvata, kui suure dividendi Kitt endale tänavu määras. 2006. aastal asutasid mehed ühise kinnisvarafirma Estate Developers.
    Kunagine edukas jalgrattasportlane, kes oma eraäri alustas räämas olekuga Kalamaja sauna kordategemisest 1980. aastate lõpus.
    Uue, nüüd juba Kalma sauna uhkuseks sai silmapaistva basseiniga avar VIP-saun, mille seinad võiksid paljustki pajatada. Aava toonane kooperatiiv kandis nime Pesukaru.
    Ehitusärisse sukeldus Aava enamusosalusel tegutsev TTP 1990. aastate alguses, esiotsa pelga ehitajana. Kuni ta jagas ära, et oluliselt tulusam on ise ehitada ja ise müüa. Nii asuski TTP võimalikult soodsalt endale soetama sel ajal nii mõnelegi veel mõttetuna näivaid maatükke Pirita ja Merivälja vahel. Ent kui hakkas valmima esimene nn esindustänav Puki teel, oli ahhetajaid rohkesti. Praegu on pooleli Padriku tee arendus, kuhu ühtekokku on kavandatud 57 elamut 670 korteriga. TTP majandustulemused on ülihead ja laenuraha kasutatakse minimaalselt (mulluses bilansis on võõr- ja omakapitali suhe 1:7).
    Uue väljakutsena on Aava valinud Mustamäe ja Õismäe piiril asetseva suure maalahmaka, mis on plaanis kortermaju ja ärihooneid täis pikkida. Aava paremaks käeks on TTP vähemusosanik Peeter Puusepp. Ühiselt kavandatakse ka minekut Läti ja Leedu turule. 2006. aastast tegutseb aga Aava personaalne investeerimisfirma Baby Shark.
    Avalikkusele peamiselt Uus Maa Kinnisvaragrupi juhina tuntud 37aastane Urmas Laur - NB! Mitte segi ajada Kodumajagruppi juhtiva 50aastase Urmas Lauriga!- on oma äriosalused vormistanud valdusfirma Leeson kaudu, kust pärinevad ka rikkalikud dividendid.
    Uus Maa Kinnisvaragruppi kuulub viis samuti Uus Maa nime all tegutsevat tütarettevõtet. Kõrvuti Leesoniga on Uus Maa Kinnisvaragrupi suurosanikuks Delfi juhi Ville Jehe investeerimisfirma OctoberFirst. Uus Maa pole sugugi ainus Leesoni investeering, tal on osalusi veel mitmes kinnisvarafirmas. Neid kõiki iseloomustab vähemalt seni üks ja ühine omadus - nad on üsna kasumlikud.
    Urmas Laur valis oma karjääriks kinnisvara juba tehnikaülikooli tudengina. End maaklerina tööle pakkuma läinud Laurist sai aga hoobilt väikese kinnisvarabüroo tegevjuht. Ning ei kulunud aastatki, kui ta juba enda büroo asutas. Olgu öeldud, et 1992. aastal asutatud Uus Maa omanikeringi ja juhatusse kuulus koos Lauriga kuni 1995. aastani ka praegune Eesti Energia juht Sandor Liive.
    Uus Maa Kinnisvaragrupi kõige ambitsioonikamaks projektiks võib ilmselt pidada koos investeerimispangaga GILD asutatud ASi Eastern Europe Real Estate Investment Trust, mis on suutnud vähem kui kahe aastaga oma varade mahu kasvatada ligi miljardi kroonini. Ettevõte on tütarfirmade kaudu osaline lisaks Eestile ka Leedu, Poola ja Bulgaaria kinnisvaraprojektides.
    Et investeeritud on valdavalt laenuraha ning emiteeritud on ka võlakirju, on tegu kahtlemata väga julge projektiga.
    Need, kes üritavad saada põhjalikku ülevaadet kogenud transiidi- ja kütuseärimehe Endel Sifi viimase aja tegemistest, põrkuvad kokku tõsiste raskustega.
    Ülimalt ettevõtliku inimesena on ta oma ärikombitsad sirutanud kõikvõimalikesse valdkondadesse. Sifi valdusfirmale Primos, mis koondab ligi 20 erinevat ettevõtet, mille tegevusalad hõlmavad nii kõrgtehnoloogiliste seadmete tootmist, peenmehaanikat, plastmassist valuvormide valmistamist, IT-teenuseid, rahvusvahelisi lende oma reaktiivlennukiga kui ka erinevaid kinnisvaraprojekte. Tagatipuks on hakatud valmistama narkolaboreid, mille kasutamist demonstreeriti hiljuti näiteks menuseriaalis "CSI: Kriminalistid".
    Sifi rikkalikud dividendid pärinevad vaatamata tema ärivõrgustiku kirevusele endiselt kütusefirmadest N-Terminal Grupp ja Pakterminal. Pakterminali omanikfirmast Trans-Kullo on ta teeninud viimase üheksa aastaga dividendidena ligi 370 miljonit krooni.
    11. Mati Polli 30
    Sylvesteri osaluse müügiga sadu miljoneid teeninud Polli on olnud usin investeerija, tema valdusfirma Tristafan üks mahukamaid projekte on 50 protsendi omandamine Kaubamajakana tuntud Pärnu suurimas müügikeskuses.
    12. Maksim Liksutov 24,32
    Ühtäkki 2001. aastal sai koos Sergei Glinkaga kogu Venemaad katva transiidi- ja transpordiettevõtte Transgroup Invest omanikuks. Glinkaga võrreldes annab eelise marginaalne otseosalus Muuga söeterminalis.
    13. Sergei Glinka 24
    Saladusega looritatud asjaolusid teadmata on raske hinnata, milline on olnud Glinka ja Liksutovi roll Transgroup Investis, mille konsolideeritud müügitulu on jõudnud juba 12 miljardi krooni ja varade maht 5 miljardi piirimaile.
    14. Rain Lõhmus 22,34
    On hoidnud järjekindlalt osalust Saku Õlletehases, mis koos Kodumajatehase aktsiatega ongi taganud iga-aastaste kopsakate dividendide laekumise. Oma väärtpaberiportfelliga toimetab peamiselt Šveitsi kaudu ning selle suurusest pole peale mehe enda kellelgi aimu.
    15. Jüri Käo 21,26
    Norma erastamisega tuule äritiibadesse saanud Jüri Käo on koos oma kompanjonidega üles ehitanud aukartustäratava impeeriumi - NG Investeeringute varade maht ulatus aasta alguses üle 3,2 ja müügitulu üle 5 miljardi krooni. 17% sellest on Käo valdusfirma Gotfried oma.
    16. Andres Järving 20,92
    Jüri Käo kompanjon juba Norma omandimuutuse päevilt aastal 1991. Temagi valdusfirmale Probus kuulub kaudselt 17 protsenti NG Investeeringutest.
    17. Toomas Luman 20,2
    Kuna Merko Grupi suuromanik Toomas Annus hoiab kuhjunud vaba kapitali kiivalt enda käe all, et vähemad kaasaktsionärid ei saaks seda konkureeriva äri ajamiseks kasutada, on vähemalt dividendimiljonäride edetabelis esiehitaja tiitel Eesti Ehituse suuromaniku Toomas Lumani käes.
    18.-20. Igor Lepetuhhin 20
    Omal ajal kogu NSV Liidu nafta väljavedu suunanud Lepetuhhin, kes saab enne aastavahetust 62aastaseks, naudib nüüd vabahärrana Pakterminali omanikfirmast Trans-Kullo aastast aastasse laekuvaid dividende. Tabeli esimene välismaalane, ehkki suur osa tema elust möödub Eestis.
    Tõnis Palts, Toomas Peek 20
    Vägikaikaveos maksuametiga peale jäänud Palts ja Peek on aastaid nautinud omaaegse Levicomi edukat müüki. Paltsu Pambos Holdings ja Peegi Monteray Holdings on järjepanu vastu võtnud Briti Neitsisaartel registreeritud tütarfirmades laekuvaid kümneid miljoneid kroone.
    21. Egon Mats 18
    Toomas Lumani kaasaktsionär ja mõttekaaslane Eesti Ehituses. Viimastel aastatel pühendanud end golfiväljakute ja -klubi rajamisele Jõelähtme vallas. Kuulunud aastaid Eesti Jahtklubide Liidu juhatusse.
    22. Aleksander Denisoff 17,95
    Detsembris 63seks saav endine Jaroslavli naftatöötlemistehase direktor on väidetavalt see mees, kes Eesti kuldse kolmiku Luukas-Kanajev-Siff tänu just viimatimainitu algatusele Venemaal kütuseniitide juurde juhatas. Elab juba aastaid Vahemere ääres.
    23. Ville Jehe 17,44
    Mees, kes suutis enda juhitud Delfi hinna Hans. H. Luige finantsnõustajatele enneolematult üles puhuda, teenib põhisissetuleku hoopis oma valdusfirmast OctoberFirst, mis on Uus Maa mehe Urmas Lauri valdusfirma Leeson suurim äripartner.
    24. Ando Aron 16,76
    Samal ajal nii tööriistade müügi kui ka kinnisvaraga tegeleva Ando Aroni põhiteenistus tuleb seni veel tööriistafirmast Mecro, mille müügitulu on jõudmas 2 miljardi krooni piirimaile. Tegutseb ka Lätis ja Leedus.
    25.-26. Raivo Aavisto, Raivo Kütt 16,17
    Taasvaba Eesti äriajaloo üks kauemini ja ka edukamalt tegutsenud äritandemeid. Suutsid 2006. aastal läbi Amserv Grupi võrgustiku müüa üle 6700 auto, millest ligi pooled olid Toyotad. Järgnesid Opelid ja luksuslikud Lexused. Kontserni müügitulu küünib tänavu ilmselt juba üle 2 miljardi krooni.
    27. Märt Vooglaid 15,64
    Äriliselt sõna otseses mõttes põhjas ära käinud kinnisvaraärimehe uus edukus paneb kadestama. Vooglaiu valdusfirma Harustemos varade maht on jõudnud miljardi krooni lähedale ning loodetavasti suudab ta üle elada ka praegused keerulised ajad kinnisvaraturul.
    28.-31. Heino Harak 15
    Kõike elektriga seonduvat pakkuv KH Energia-Konsult on kuidagi märkamatult aina paisunud ja paisunud. Haraka juhitud ettevõte hooldab näiteks suurt osa Tallinna tänavavalgustusest, mis annab ka ligi poole müügitulust.
    Raivo Vare, Rein Koov 15
    Savisaare valitsuses riigiministrina tegutsenud Raivo Vare ja sekretariaati juhtinud Rein Koov jätkasid pärast valitsuse kukkumist koos Tartu Kommertspanga Tallinna esinduses, mis kuidagi iseenesest Tallinna Panga üheks osaks muutus. Tandemi elegantseim äritehing on aga Narva Elektrivõrkude ost ja müük, mille vilju võivad nad nüüd Sthenos Grupi osanikena vaat et sügava vanaduspõlveni nautida.
    Igor Pihela 15
    Eesti Näituste suuromanik Igor Pihela on suutnud oma ettevõtte tegevuse viia ka Eestist välja Leetu, Venemaale, Soome ja Ukrainasse. Dividendid pärinevad valdusfirmast Eferelt. Koos venna Oleg Ljadoviga Ida-Virumaal oma sadama ehituseks asutatud Kalotex on sisuliselt varjusurmas.
    32.-33. Raivo Rand, Aivar Tuulberg 14,92
    Tabeli esimesed tartlased. Meeste tänavused dividendid pärinevad valdavalt ehituskontsernist Rand & Tuulberg Grupp, mida võib küll vaid tinglikult Tartu ettevõtteks pidada, sest juba ammu tegutsetakse üle Eesti. Tandemi rikkusele lisavad sära osalused Vallikraavi Kinnisvaras, Barclay Hotellis ning kinnisvarafirmas C.H.P.
    34. Vladimir Ossavoljuk 14,61
    Hiljuti 66aastaseks saanud Ossavoljuk naudib nagu ka tabelis eespool asuvad Denisoff ja Lepetuhhin oma kunagiste sidemete vilju, kuuludes algusest peale rikkalikult dividende jagava Trans-Kullo omanikeringi.
    35. Jaan Tallinn 14,5
    Üks neljast Eesti Skype'i suurmehest. Kui kaks aastat tagasi Tallinnale veerandi ulatuses kuuluva Ambient Soundi pangakontole Skype´i müügist laekunud enam kui 700 miljonit krooni on läinud uuteks investeeringuteks, siis lisaks saadud eBay aktsiad, mille algne väärtus oli 916 miljonit krooni, on tänaseks tublisti oma sära kaotanud.
    36.Allan Mänd 13,94
    Tabeli esimene Ida-Virumaa ärimees, kelle huvisfääris on valdavalt kinnisvara ja ehitusmaterjalide müük. Omab oma investeerimisfirma Prestone kaudu Jõhvi suurimat kaubanduskeskust, kus tema partneriks on varem valdavalt koos kadunud Robert Lepiksoniga äri ajanud Valdek Kaurit.
    37. Anti Kalle 13,25
    Sportlandi rahvusvahelise kaupluseketi üks suuromanikke. Kontsern müüb spordivarustust lisaks Eestile veel ka Lätis, Leedus, Venemaal, Ukrainas ja Soomes, kusjuures ühel ja samal turul kasutatakse maksimaalse tulu saamiseks mitut eri kaubamärki.
    38.-39. Arti Arakas,Richard Tomingas 12,5
    Arco Vara kolmest suuromanikust kaks, kes haldavad oma valdusi osaühingu Toletum vahendusel. Kui Arco Vara aktsial pole börsil just kõige paremini läinud, siis on Arakal ja Tomingasel võimalus otsida tröösti Toletumi ärivõrgustikust, mis toimib Arco Varast sõltumatult.
    40. Jaanus Laugus 12,27
    Kinnisvaraärimees, kes toimetab oma investeeringuid osaühingu Dimension kaudu. On otsapidi osaline ka Urmas Lauri juhitavas Uus Maa Kinnisvaragrupis. Üritab kätt proovida sõiduautode üürimisega.
    41.-42. Heino Priimägi 12
    Jõudis ära oodata Oliver Kruudaga kokkulepitud osaluste laekumise Kalevis ja Teres ning naudib nüüd esmakordselt ka dividende. Aktsiahoidjaks on OÜ Vipes Invest.
    Priit Kasesalu 12
    Üks neljast Skype´i suurmehest, tabelis 35. kohal asuva Jaan Tallinna kolleeg ja kaasvõitleja.
    43.-45. Parvel Pruunsild, Vahur Voll 11
    Kasvatasid oma BIGi laenukontori Balti Investeeringute Grupi Pangaks. Vaatamata sellele, et pakuvad rahvale raha tavapankadest märksa kõrgema intressiga, läheb neil majanduslikult ülihästi. Jõudsid kätt proovida ka SMS-laenudega, kuid loobusid sellest peatselt.
    Andrus Uudmäe 11
    Üliedukas väikeinvestor, kes on investeerimisfirma Mikrokapital kaudu soetanud börsiettevõtete aktsiaid. Üksikutel juhtudel pakub ka laenuteenust. Suurimat tulu tõotab aga osalemine kinnisvaraprojektides Sõpruse Majad ja Ahtri Maja, mille magusad viljad kajastuvad ilmselt juba selle aasta aruandes.
    46. Ülo Aljand 10,45
    On liigse kisa ja kärata ajanud Kodala nime all vaikselt ehitus- ja kinnisvaraäri. Läinud aastal rajas Rae valda oma äri- ja laokompleksi, mille järel viis seni kõrvalharuna viljeldud olme- ja kodutehnika müügi uue firma Kodala Hulgi alla.
    47. Toomas Tamm 10,2
    Ajab koos poeg Raivoga juba aastaid Ida-Virumaal oma edukat äri. Ehkki nende T.R.Tamme Auto on, nagu nimigi ütleb, eeskätt transpordifirma, kuulus neile kuni tänavuse suveni 45 protsenti ka Kiviõli Keemiakombinaadist, kuni see Alexela Oilile edasi müüdi. Tammed tegelevad samuti ehituse ja kinnisvaraga.
    48. Maidu Kaasik 10,05
    Vandeadvokaadina teenitud miljonitega võrreldes on oluliselt kasumlikum Maidu Kaasiku teine kirg - investeerimisfirma King Invest, kust pärineb ka lõviosa dividendidest. On osaline mitmes ühises äriprojektis koos oma eksministrist isa Tõnis Kaasikuga.
    49.-55. Urmas Sõõrumaa 10
    Dividendid pärinevad investeerimisfirmast U.S. Invest, mis on ennegi ainuomanik Sõõrumaale lahkelt raha jaganud. Varalahutus Märt Vooglaiuga pole U.S. Investi varadele mingit mõju avaldanud ning nende maht ulatub juba üle 1,3 miljardi krooni. Sõõrumaa uus väljakutse on äia Priit Marani algatatud kombijaam, mis hakkab rinda pistma Eesti Energia Iru jaamaga.
    Marek Antoniak 10
    Kinnisvaraärimees Antoniaki ettevõte Artig KV tegutseb kadestamisväärse rentaablusega - kui 2005. aastal oli see veidi alla 50%, siis mullu juba ligi 70%. Soetatud kinnistud asuvad peamiselt Tallinnas ning Harku ja Saue vallas, kuhu Artig KV on rajanud mitu kortermaja.
    Ukko Pekka Järvinen 10
    Tabeli esimene soomlane. Järvineni siinne ettevõte Management Experts tegeleb kinnisvaraarenduse ja investeerimisega. On muu hulgas Otepää golfikeskuse üks omanikke. 2006 müüs osaluse Rotermanni 10 kerkiva ärihoone omanikfirmas.
    Maldar Mäesalu 10
    Säästumarketite keti üks looja ja edukas edasimüüja. Korraldab oma investeeringuid osaühingu Terranet kaudu. Aktsiaportfellile lisaks omab 50protsendilist osalust kinnisvarafirmas Overok, millele kuulub mitu kinnistut Tänassilma tehnopargis ja Tallinnas.
    Andrei Žukov 10
    Tallinna Äripanga suurima aktsionäri, ASi Leonarda Invest ainuomanik. Žukov ise on saanud Eesti Pangalt veto Äripanga juhtorganites töötamiseks. Üürib Rapla piimakombinaadi seadmeid seal tegutsevale Estmilkile. Žukovi rikastumise tagamaad on jäänud segaseks.
    Talis Toompere 10
    Tartus baseeruva Tootal Kinnisvara omanik. Ettevõtte tütred tegelevad nii ehituse kui ka kinnisvara haldamisega. Toompere on ka läbi Tootal Kinnisvara üks osaühingu SMS Laen käivitajaid.
    Rikard Mikael Relander 10
    Tabeli esimene Lääne-Virumaa ettevõtja, kes tegelikult on hoopis Soome Vabariigi alam. Tema Bellus Furnitur tegeleb pehme mööbli valmistamisega, kusjuures enam kui 90 protsenti toodangust läheb piiri taha, enamasti Rootsi ja Soome.
    56. Mikko Tapio Kuosmanen 9,9
    Eesti kingapoodide kroonimata kuningas oma ABC Kinga kaupluseketiga.
    57. Liivi Luman 9,8
    Toomas Lumani abikaasa, kes kahekesi koos jagavad OÜ Luman ja Pojad osakuid.
    58. Leho Siimsen 9,78
    Nissanite müügiga jõukaks saanud autoärimees, kelle AS Fakto on ka börsil olnud.
    59. Are Altraja 9,75
    Anti Kalle partner Sportlandi spordikaupluste pidamisel.
    60. Heldur Meerits 9,58
    Hansapanga üks asutajaid, kes nagu Rain Lõhmuski teenib dividende Saku Õlletehase ja Kodumajatehase aktsiatelt.
    61. Tõnis Sildmäe 9,36
    Hansapanga kauaaegne IT-Juht, Toomas Sildmäe vend, kel osalus Kodumajatehases.
    62.-63. Aleksandr Petrenko, Andrei Zaitsev 9,18
    Nende AS Kavial tegeleb erisuguste masinate müügiga kaubandusele, tööstusele ja laevandusele.
    64.-66. Viktor Levada 9
    Järjest enam rahvusvahelise haardega metalliärimees, kelle kaubamärgiks on Levadia jalgpall.
    Toomas Määrits, Tõnu Samm 9
    Tartlased, kes suutnud Kaarsilla ettevõtetega kinnisvara ja kaubanduse tervikuks siduda.
    67. Heiki Einpaul 8,9
    Hekotek Produkti nimi seostub eeskätt puidutöötlemisseadmete tootmise ja müügiga.
    68. Galina Lipinskaja 8,73
    Sadamaäris tegutseva Anatoli Lipinski abikaasa.
    69. Agu Möldre 8,64
    On suutnud üheks tervikuks muuta Lasbeti betoontooted ja Balneomi puiduäri.
    70.-73 Jüri Raidla, Sven Papp, Raino Paron, Toomas Vaher 8,64
    Eesti kõige kallima tunnihindega vandeadvokaadid büroost Raidla ja Partnerid.
    74. Andres Valgerist 8,1
    Osaühingud Tööstusarendus ja Trassid tähendavad kodugaasi müüki, torustike rajamist ja kinnisvara.
    75. Hugo Osula 8,07
    Tõestab, et ka bussiäris on võimalik miljoneid teenida: Ekspressbuss, Bussireisid, Mootorreisid.
    76. Mart-Järvo Hirtentreu 8,05
    AS Konesko tähendab eeskätt elektri-mootoreid ja muud nendega seonduvat.
    77.-84. Matti Karumaa 8
    Sai rikkaks tänu ehitusfirmale Estconde ning tegeleb nüüd hoopis muude asjadega nagu Loksa ravikeskus.
    Mai Kaarepere 8
    Kadunud Rein Kaarepere investeerimisfirma Krenno omanik.
    On see uhke tunne olla dividendide TOPis esimene pärnakas?
    Ei tea. Pole sellele nagu kunagi mõtelnud. Ju ta on pigem juhuste kokkulangemine. Eesmärk omaette see nüüd küll ei ole.
    Milline valdkond oli möödunud aastal kõige edukam?
    Meil on ettevõtete pilt kaunis kirju, sest see ulatub hotellindusest kuni karusnaha ärini. Kõige edukam oli tegelikult siiski kinnisvara.
    Kuidas on läinud käesolev aasta?
    Suht normaalselt on läinud. Praegu veel päris lõppkokkuvõtteid ei oska ennustada, sest mõni valdkond läheb hästi, mõni kehvemini. Näiteks karusnahaäri läheb turusituatsiooni tõttu praegu kehvasti, aga see ongi kõikuv sektor. Päris tulemused selguvad siiski aasta lõpus.
    Kas järgmisel aastal võib dividendide TOPis ka kõrgem koht tulla?
    Ei oska ennustada, eks aasta näitab. Võib-olla küll.
    Tegelikult on aga nii, et oleme viisteist aastat tegutsenud ja see oli esimene kord, kus me endale midagi lubasime.
    Ragner Matsalu, Helina Perämäki, Paavo Perämäki, Vahur Tamm 8
    Tabeli esimesed pärnakad ja Pärnumaa soomlased, kes suivtuslinna külje all Valgerannas ja Audrus tegelevad golfi, puhkemajanduse, mõisapidamise ja rebasekasvandusega.
    Peeter Puusepp 8
    Tiit Aava vähemuspartner ehitus- ja kinnisvarafirmas TTP.
    Toivo Annus 8
    Taas üks neljast Eesti Skype'i suurmehest.
    85. Taivo Ruus 7,93
    Vandeadvokaat, kelle põhitulu pärineb hoopis investeerimisfirmast MRT Invest.
    86. Oleg Ossinovski 7,86
    Raudtee ja tsisternvagunid, millele nüüd on lisandunud Skinesti osalus Alexela Oilis.
    87.-91. Priit Pirn 7,5
    Tabeli esimene võrukas, kes tarnib Saksamaalt kütteseadmeid.
    Martti Lemendik 7,5
    Jõukuse allikaks Metaprint, mis tegeleb õllepurkidest oluliselt suurema metalltaaraga.
    Viktor Totšilin, Ivan Totšilin 7,5
    Vennad, kes ajavad spetsiifilist hulgiäri (sool, väävelhape, seebikivi, soolhape jms).
    Lembit Kirsme 7,5
    Harju KEKi ja Harju Elektri üks juhtfiguure.
    92. Aleg Kirs 7,49
    Ajab Tartus ja Tartumaal kinnisvaraäri.
    93. Priit Piilmann 7,4
    Viru Keemia Grupi hing, kes oma investeerimisfirma kaudu tegeleb ka kinnisvaraga.
    94. Kaido Saveljev 7,31
    Ehitus Facio kaubamärgi all ja kinnisvara muude firmade kaudu.
    95.-97. Peeter Kangur, Riho Sepp, Urmas Sepp 7,26
    Püüavad oma ELKE Grupiga Toyota müügi alal üle trumbata konkureerivat Amserv Gruppi.
    98. Jevgeni Smirnov 7,2
    Eesti Optika tähendab prillide ja arstiriistade kõrval ka kinnisvara.
    99.-102. Raul Borkmann 7
    Automaatika KB on tehnoloogiliste protsesside automatiseerimine ja juhtimissüsteemide projekteerimine.
    Mati Heinsar 7
    Ikka ehitustegevus, kaubamärgiks Heinla Ehitus.
    Marko Lastik 7
    Suudab Canderos Trade'i kaudu kõik kodud ja bürood sisekujundusega kauniks muuta.
    Kristjan Rahu 7
    Energy Solutions nõustab soojusenergiaettevõtteid.
    103.-104. Jüri Zoova 6,8
    Mees, kelle jaoks Evelekt on mööbel ja Overok kinnisvara.
    Villu Põldmäe 6,8
    Ventilatsiooni- ja soojusseadmed ning nende paigaldus (TRV Kliima ja Clik)
    105. Aivar Berzin 6,65
    Võib juhtuda, et tegu on Eesti suurima metsaomanikuga.
    106. Raivo Tamm 6,64
    Isa Toomas Tamme tuules tunginud transpordiärisse.
    107.-108. Olev Suurkask, Vello Suurkask 6,5
    Teavad hästi, et kui elektrimootorid mähitud saavad, tuleb need Rosentorist Rootsi ja Soome saata.
    109. Tõnu Radik 6,46
    Repro- ja digitaaltrükk firmast UBS Repro.
    110. Elar Sarapuu 6,45
    Priit Piilmanni ammune äripartner nii Viru Keemia Grupis kui ka kinnisvaras.
    111. Alan Uibo 6,4
    Ikka kinnisvara, sedakorda Tartus ja selle lähiümbruses.
    112. Toomas Luhaäär 6,25
    Vandeadvokaat, kes on ühtaegu ka kinnisvaramehena tuntud Einar Vettuse äripartner.
    113. Margus Rohtla 6,23
    Mõõteseadmete müük Tevalo kaudu Eestis, Lätis, Leedus ja Ukrainas.
    114. Jaak Heinola 6,2
    Investeerimisfirma Ameris Trade seni suurim tehing on osaluse müük KIA Autos.
    115. Tõnu Ingermann 6,16
    92. ja 111. kohal asuvate Aleg Kirsi ja Alan Uibo äripartner.
    116. Alvar Ild 6,125
    Leidis koos Indrek Toomega juba aastaid tagasi kasumliku äripartneri SRV näol.
    117.-118. Heiti Hääl 6,12
    Tuntud eeskätt kütuseärimehena, kelle Kadaka Varahaldus tegeleb aga ka mitme muu alaga.
    Andrus Sipsaka 6,12
    Viis kohta eespool asuva Margus Rohtla äripartner Tevalo-nimelistes firmades.
    119. Vladimir Volohhonski 6,09
    Väikeaktsionär sadamaettevõttes DBT, kus partneriks on suur Transiidikeskus.
    120.-134. Teet Järvekülg 6
    Tegeleb kütuse krediitmüügiga ja teab, kuidas välismaalt käibemaksu tagastada.
    Ain Langel 6
    Hangib meditsiiniseadmeid, mille ostjateks ülikoolid ja haiglad.
    Ahti Rattasep 6
    Kes tundnud huvi mööbli soetamise vastu, teab ilmselt ka Diivaniparadiisi.
    Andres Rätsepp 6
    Tema partneriks on Indrek Rahumaa, kes hiljaaegu teatas Kalevi ja Tere ostust.
    Alar Suurväli 6
    Teab kõike nii väikese kui ka suure tähega kliimaseadmete kohta.
    Urmas Laanem 6
    Müüb tõstukeid ja muid ehitusmasinaid, ka Lätis ja Leedus.
    Tiit Säga 6
    Tegeleb Tallinnas hulgifirmaga Baltazar ja Pärnus kinnisvaraga.
    Mark Aivo Takis 6
    Estravelist igal aastal laekuvad dividendid võimaldavad head äraelamist kaugel välismaal.
    Eduard Gorshenin, Maxim Grigoriev, Aleksandr Semjonov, Artur Veisman 6
    Ajavad Tartus Nordmeti nime all äri värvilise metalli ja kinnisvaraga.
    Tiit Veeber 6
    Tartu soomajanduse parun.
    Sulev Kodu 6
    Parem kaup läheb Cartini poodidesse, veidi kehvem Hinnapommi. Kasum aga kinnisvarasse.
    Margus Kübar 6
    Maadevahetaja, kes kasutas tankistina oma ema.
    135. Vallo Palvadre 5,96
    Ajab koos isa Reinuga Rae vallas kinnisvaraäri.
    136. Margus Reinsalu 5,85
    Müüb Eestis oma varandust, et teenitu Vahemere ääres paremini teenima panna.
    137. Margus Kangur 5,84
    Mitmekülgne Pärnu ärimees, keda võib pidada ka Eesti kohukeste ristiisaks.
    138. Sergei Hadži 5,8
    Tollimine, sadamateenused ja kinnisvaraäri Kopli poolsaarel.
    139. Erik Kõrge 5,76
    Lemmikuks Viimsi ja sealne kinnisvaraäri.
    140. Indrek Toome 5,69
    Alvar Ildi partner kõigis kinnisvaraärides.
    141. Koit Uus 5,66
    Haapsalu suurärimees, tabeli esimene läänemaalane.
    142. Jaak Pählapuu 5,62
    Vannifirma Balteco suurim aktsionär.
    143. Vello Merilo 5,6
    M & V Invest tähendab väärtpabereid, aktsiaid ja kinnisvara.
    144. Mart Lajal 5,58
    Edetabeli 24. kohal paikneva Ando Aroni äripartner, fännab mootorrattaid.
    145. Vello Väinsalu 5,52
    ELKE Grupi automüügikontserni üks omanikke.
    146. Priit Kessa 5,5
    Tuntud alkoholimarkide hulgimüük Eestis, Lätis ja Leedus.
    147.-148. Marko Kalle, Ivar Lindla 5,49
    Meditsiiniseadmete ja -tarvikute müügi kõrvalt peavad ka väikest hotelli.
    149. Sten Luiga 5,48
    Lahkus 10 aastat tagasi Aare Targa advokaadibüroost ja asutas enda oma, mis aina paisub.
    150. Margus Säde pärijad 5,33
    Koneskost laekuvad dividendid jäävad mullu end surnuks sõitnud ärimehe lähedastele.
    151. Hans Peter Hoeberg 5,29
    Varahaldusfirma Mäo Invest taanlasest aktsionär.
    152. Kuno Liblik 5,21
    Ükas Sylvesteri suurmüügis osalenu, paigutab nüüd raha FINA Investeeringute vahendusel.
    153. Lembit Lump 5,2
    Kodumajatehase kauaaegne mootor ja ka üks omanikke.
    154. Monica Pihlak 5,18
    Vandeadvokaat, kel juba Norma aegadest osalus NG Investeeringutes.
    155. Tarmo Villemi 5,14
    Saku Metalli ainuomanik
    156. Sami Pertti Eskonaho 5,1
    Välisfirmadele Tõrvas allhanget tegeva õmblusettevõtte SG Balticum soomlasest suuraktsionär.
    157.-159. Viktor Arhipov, Mati Ivask, Ain Sigus 5,03
    Ehitus- ja kinnisvarakontserni M.S.I. Grupp kolm aktsionäri, kelle kolm ülejäänud partnerit osalevad kontsernis MKJ Haldusgrupi kaudu.
    160.-184. Gennadi Põž 5
    Endanimelise väikese, aga kasumliku ehitusfirma omanik.
    Sven Rebane 5
    Jalgrataste jae- ja hulgimüügile keskendunud Veloplusi omanik.
    Heiti Allmäe, Olar Gofman 5
    Müüvad A&G kaubamärgi all moerõivaid ja peavad Raeplatsil restorani.
    Sven Lennart Alpstal 5
    Küll rootslane, aga esindab Saaremaad, kus asuvas Luksusjahis valmivad sport- ja lõbusõidukid.
    Abram Beinenson 5
    Pärast Tasmo Ärigrupi müüki tegeleb investeeringutega, üheks partneriks Anatoli Kanajev.
    Endel Ermel 5
    Tegeleb Famila nime all kinnisvara, ehituse, puidu ja investeerimisega.
    Svetlana Evdan 5
    Kaupleb Tallinnas riiete ning jalatsitega.
    Robert Herman 5
    Kinnisvarastaap asub küll Viimsis, aga ostab-müüb ka näiteks Tallinnas ja Pärnus.
    Raoul Juhanson, Kalmer Kriisa 5
    Tegelevad Onix Investi nime all ehituse ja kinnisvaraga.
    Märt Järvik, Priit Post 5
    Lakooniline Üle tähistab tegelikult teetöid, valdavalt Lääne-Eestis.
    Janno Krantsiveer 5
    Janvemar ehk rahvusvahelised veod ja autorehvid.
    Veljo Kuusk 5
    Saadu Invest - rahapaigutused, sealhulgas kinnisvarasse.
    Toomas Laanpere 5
    Napal ehk katlamajade projekteerimine, ehitamine ja hooldus.
    John Gregory Maquire, Malcolm Arthur Edwin Whitehall 5
    Britid, kelle põllumajanduslikke konsultatsioone jagav firma on osanik ka tööriistapoeketis Handymann.
    Helmet Palm 5
    Müüb Raplas ja mujalgi kütust Hepa sildi all.
    Tiina Pihel 5
    Mati Tusovi elukaaslane, kel ka oma investeerimisfirma Buenas.
    Indrek Sepp 5
    Pristis müüb ja paigaldab turvasüsteemi ning Sepp omab ja konsulteerib.
    Olari Taal 5
    Haldab Eggera kaudu oma investeeringuid ja hoolitseb oma looduskaitseala eest.
    Mati Tusov 5
    On aidanud koolivend Oliver Kruuda kinnisvarast miljoneid välja pigistada.
    Olete rahul eelmise aasta ja määratud dividendidega?
    Jah, täielikult. Tulen ilusti toime ja jätkub, jätkub. Isiklikus elus oli möödunud aasta väga raske haigustega võitlemise ja õnnetuste tõttu. Ärilises mõttes võib küll olla rahul - tubli töö ja tubli meeskond.
    Mida tänavuse aasta seis näitab, võite tuleval aastal samuti dividendide TOPis olla?
    See ei ole nüüd eesmärk. Tahaks loota, et kõik läheb normaalselt ning et jätkub nii perele kui ka äri edasiarendamiseks, aga ka annetuseks. Mul on siin omanimeline fond Tartu Kultuurkapitalis Eesti lõõtsamuusika arendamiseks. See on veerand miljonit praegu. Väga palju on läinud ka muudesse tegevustesse.
    Millisesse valdkonda Eestis on praegu mõtet investeerida?
    Ma ei pea ennast investeerimisspetsiks ega vallatle ka võlakirjade ja aktsiatega. Kunagi, kui aktsiatega olid halvad päevad, sain ka mina päris tublisti kannatada. Praegu leian elust teisi huvitavaid asju nagu muusika ja kunst.
    Investeerin näiteks kunstiostudesse ning mul on päris ilus kunstikogu. Iga hinna eest kasumi teenimine pole aga primaarne. Üritan elada tagasihoidlikult. Ega vorstiviil tohi olla paksem kui leib.
    Mida üldse arvate Äripäeva dividendide TOPi koostamisest?
    Ei, see on tegelikult väga mõnus. Samuti need meeleolukad rikaste edetabelid. Mõni on võtnud selle endale hingeasjaks, et seal ettepoole ronida ning selline trügimine viib ka elu edasi. Meie majanduse edasilükkamine ükskõik millisel moel toob ju sellele kasu.
    Jüri Uppin 5
    Susi hotell ja Jüriöö park ütlevad kõik.
    Toomas Uripea 5
    E-posti aadressi domeenilaiend maatehingud.ee reedab ka tegevusala, Aivar Berzini äripartner.
    185. Rait Abras 4,93
    Kinnisvaraarendus Tartus ja maaparandustööd Lõuna-Eestis.
    186. Urmas Kuusk 4,9
    30 kohta eespoole asuva Eskonaho äripartner õmblustööstuses.
    187. Jaan Kabin 4,87
    Kolhoosiehituse grand old man, kes EKE Investile lisaks saab manti ka ES Sadolinist.
    188. Lev Kleimov 4,85
    Raudteevagunite rent, hooldus ja kõik muu sellega kaasnev
    189.-191. Aare Tark, Aivar Pilv 4,63
    Kumbki tegutseb endanimelises advokaadi-büroos, samas oskasid ühesuuruse dividendi välja võluda.
    Marti Hääl 4,63
    Veel üks vandeadvokaat sama suure dividendisummaga, mille kokkusaamiseks tuli Martil aga kasutada vend Heiti abi.
    192. Boriss Fursa 4,58
    Vanametalli (ka väärismetalli) ost, töötlemine ja müük nii Eestis kui Venemaal.
    193.-197. Toivo Jalakas, Urmas Sooaluste 4,5
    FEB Sanitaartehnika eksomanikud, kes pärast osaluse müüki püüavad teenitud miljonitele rakendust leida. Nagu ikka - aktsiad ja kinnisvara.
    Peeter Rebane, Priit Rebane 4,5
    Vist esimene kord, kui BDG Holdings saab vendadest omanikele dividende maksta.
    Andres Trumm 4,5
    Arke Lihatööstus ja Arke Kaubandus.
    198.-200. Ain Antons, Annes Koppel 4,45
    Kui Respo Haagised valmistavad üksnes haagiseid, siis lihtsalt Respo palju muudki.
    Urmas Kaarlep 4,45
    PricewaterhouseCoopers on küll üleilma tuntud kaubamärk, kuid siinne kontor kuulub kolmveerandi osas Kaarlepile.
    201. Margus Kangro 4,31
    Ühispangast otse Viru Keemia Grupi omanikuseisusse hüpanud investor.
    202.-205. Ott Fuchs, Rein Lettens, Tamara Jürgenthal, Jaan Veedler 4,29
    Kõik neli on Lõuna-Eesti Maaparanduse osanikud.
    206.-208. Ardo Martin, Jaanus Martin 4,25
    Vendade Albatrek kätkeb endast kinnisvara ja selle haldamist.
    Märt Luuk 4,25
    Harju Ehituse ja Harju KEKi üks aktsionäre, kes panustab ka Baltika aktsiatele.
    209. Vladimir Konkov 4,21
    188. kohal asuva Lev Kleimovi äripartner - raudteevagunid.
    210.-211. Jan Lipinski 4,2
    Sadamaärimehe Anatoli Lipinski poeg, kelle ema Galina on 68. kohal. Anatoli ise jäi oma 1,68 miljoni krooniga üldse tabelist välja.
    Jaanus Otsa 4,2
    Skanska EMV kauaaegne, nüüd küll juba endine juht, kes vaikselt ajanud ka oma ehitus- ja kinnisvaraäri.
    212. Sven Voites 4,17
    Toidu-, tööstus- ja kosmeetikakaupade hulgimüüja Svensky Kaubanduse aktsionär, kes otsapidi sukeldunud ka kinnisvaraärisse.
    213. Jaak Koidumaa 4,14
    Pakub Jakoteksi alt suurehitajatele elektritöid.
    214.-215. Vladimir Žarikov 4,11
    192. kohal asuva Boriss Fursa kompanjon, peamine huviobjekt vanametall
    Endel Palla 4,11
    Tabelis esisajasse mahtunud Lembit Kirsme järel suuruselt teine Harju KEKi ja Harju Elektri eraisikust aktsionär.
    216.-217. Andres Kõljalg 4,1
    Ehitus, ehitusmaterjalid ja kinnisvara, oma investeeringuid korraldab Järvamaalt.
    Aivis Ohtla 4,1
    Mulgimaa alkohol (kes ei teaks Liiwi Heliisi), autod, plastpudelid ja kinnisvara.
    218.-219. Indrek Orro 4,08
    Mõisapidamine, veinid ja kinnisvara, kuid peamine ikkagi laagrid ja Alas-Kuul.
    Jaak Annus 4,08
    Tunnustatud audiitor, kel järjest kasvav huvi ka kinnisvara vastu.
    220. Tiit Vähi 4,07
    Sillamäe ja Pühajärve kuningas, jaotanud oma algse suurosaluse lähikondlaste vahel laiali.
    221.-222. Boriss Avdejev 4,04
    Mustmetall, ohtlike vedelike mahutid, torustikud, pumbad ja metallkonstrukt-sioonid - kõik mehised alad.
    Toomas Arumäe 4,04
    Glaskeki aknad, Mõigu kinnisvarafirma ja selle metalliga tegelevad tütred.
    223.-224. Alina Jermakova, Valentin Moldavanov 4,01
    Kulu- ja soojusmõõtureid valmistav Aswega, millel tütred Ukrainas ja Venemaal.
    225.-247. Vello Enniste 4
    Seve Ehitusfirma omanik.
    Toomas Mets 4
    Portrait tegutseb peamiselt aktsiaturgudel.
    Rein Heinlo, Riho Kadastik, Evi Voivoda 4
    Puu- ja köögivili kõikjal üle Eesti Riguali kaubamärgi all.
    Kuldar Ilus, Peeter Kilk, Jüri Lunt, Indrek Saar 4
    Leviehituse omanikud
    Margit Ivanov, Sven Ivanov 4
    Fullgate tegeleb kümnete asjadega, kinnisvara sealhulgas. Ja Lätis ka.
    Tanel Kliiman, Kalev Päll 4
    Omanikud ehitusfirmas, mis tegeleb ka, üllatus-üllatus, CD- ja DVD-plaatide tootmisega.
    Arvo Kõrge 4
    Interaltus varustab ka suuri marketikette toiduainetega Euroopast ja kaugemaltki.
    Andres Liinat 4
    Endine hotelliärimees, kes pakub nüüd reisi- ja majutusteenust interneti vahendusel.
    Juri Monogarov 4
    Müüb kodutehnikat Eestis (Viva Elektroonika) ning müüb jaapanlaste elektroonikat edasi itta ja läände.
    Meelis Olev 4
    Florindo, mis muud kui kinnisvara.
    Toomas Olbrei 4
    Rahvusvahelised kaubaveod Eestist Euroopasse ja tagasi.
    Margus Pajuste 4
    Valgustid ja elektritarvikud, nii hulgi kui jae
    Jüri Poltan 4
    137. kohal paikneva Margus Kanguri lähim äripartner nii kaubanduse kui ka kinnisvara alal.
    Taavi Raadik 4
    Mets ja kinnisvara
    Toomas Truuvert 4
    Taas kinnisvara, seekord Bonnard Grupi nime all.
    Jürgen Vester 4
    Premium Motors ja uhked autod, enamasti USAst
    248. Jüri Mõis 3,96
    Vagunifirma Meta-Eks SP on jõudnud investeerimisjärgust kasumitootmise etappi.
    249. Boriss Bõstrov 3,94
    Soojusseadmete remont, klientideks Ida-Virumaa energeetikaettevõtted.
    250.-251. Raul-Roman Tavast 3,83
    Tavastite märgi- ja juveeliäri dünastia vanim liige
    Raivo Remmelgas 3,83
    Kinnisvara, osaline mitmes hotelliprojektis.
    252. Aare Võsu 3,76
    Ehitusmaterjale tootva V-Tempsi osanik
    253. Mait Schmidt 3,75
    Eesti Ehituse üks võtmetegijaid Toomas Lumani ja Egon Matsi järel
    254. Ivo Vinkmann 3,72
    Asum II - arvutid ja kinnisvara
    255. Hillar-Peeter Luitsalu 3,66
    Arco Vara kolmas suuraktsionär Arti Arakase ja Richard Tomingase kõrval.
    256. Kalev Kase 3,65
    Kinnisvara, Tartu hotellide Pallas ja London üks omanikke.
    257.-259. Grigori Oništšenko, Rein Tõntson 3,6
    Sadamate puksiirteenused.
    Uku Liive 3,6
    Pumbad, ventiilide ja nende lisaseadmed - Bahr Pump.
    260. Erlend Peenemaa 3,57
    Ehitus- ja autokeemia hulgimüük.
    261. Olavi Tuisk 3,56
    Skandi Sisustuse tapeet ja Pädaste sadam
    262. Madis Laas 3,55
    Investeeringud OÜ ML Properties kaudu
    263.-271. Roland Pärn 3,5
    Isikukaitsevahendite müük
    Teet Kolts 3,5
    Ehitusmaterjalide müük ja investeeringud
    Arle Mölder 3,5
    Hüvitusfondi taagast vabanenu investeeringud kinnisvarasse
    Rein Remma 3,5
    Ventilatsioonisüsteemid firmalt Remoluft
    Toomas Rüütman 3,5
    Dividendid kinnisvarast, kuid arm Peugeot' vastu üha suurem
    Viido Einer 3,5
    Kinnisvara Venuselt, jalatsid Suurtüki kauplustest
    Avo Lillemäe 3,5
    Hoiab koos Jaan Kabiniga kiivalt oma väikeosalust ES Sadolinis
    Aap Mumme 3,5
    Elupõline keskkonnaametnik on leidnud jäätmetest oma kullaaugu
    Aigar Urva 3,5
    Hansab ehk turvalised rahakapid Eestis, Lätis ja Leedus
    272. Andrus Leinemann 3,49
    Kinnisvara ja aiandus sobivad hästi kokku.
    273. Enn Pääro 3,47
    Alkoholi hulgimüük ja kinnisvara
    274. Tapani Ensio Teeriaho 3,465
    Intercapital - finantstehingud Eestis ja Soomes
    275. Aivar Leinemann 3,46
    Ajab koos kolm kohta kõrgemal asuva vend Andrusega kinnisvara- ja aiandusäri.
    276. Hanno Lindpere 3,45
    Ernst & Young tähendab Eestis tegelikult Lindperet.
    277. Felor Pärnpuu 3,44
    Kui ostad auto, osta tipust - Topauto.
    278. Avo Raigla 3,42
    67. kohal asuva Heiki Einpauli äripartner
    279.-280. Jaanus Krigolson, Rene Kuulmann 3,41
    Toidu- ja esmatarbekaupade hulgimüük Jungentis
    281.-282. Marko Süld 3,4
    Euro Kinnisvaraarendus
    Marcel Vichmann 3,4
    Paigutab Hansapangas teenitud miljoneid.
    283.-284. Eve Kaseleht 3,39
    Naine, kes tegeleb mehise transpordiga.
    Kairit Voites 3,39
    212. kohal asuva Sveni abikaasa, Svensky Kaubandus
    285. Valjo Liivamägi 3,37
    Üks Saku transpordikuningaid
    Kas olete rahul eelmise aastaga?
    Kurta ei saa, kuigi midagi väga erilist möödunud aastast ei oska välja tuua. Ärilises mõttes oli see eriline küll selles suhtes, et kasum moodustus neljandas kvartalis. See oli küll omapärane, kuid samas asusin mina ka neljandast kvartalist tööle tagasi.
    Kuidas tänavu aasta läinud on, kas võite olla ka tuleval aastal dividendide TOPis?
    Seda ei tea ette. Samuti ei näita dividendid omaniku omanduses oleva firma käekäiku, vaid seda, kuidas ta ennast premeerib.
    Praegu ei ole ka muidugi halb aasta, kuid sel aastal pole mul kindlasti plaanis ennast rohkem premeerida. Järgmisel aastal on tulumaks protsendi võrra väiksem ja otstarbekam on võtta juba siis.
    Kas võetud dividendid on kuhugi juba ka planeeritud?
    Kavatsen maakodu ümber ehitada.
    Mida üldse arvate Äripäeva dividendide TOPi koostamisest?
    Mis ma ikka oskan arvata. Minus ei tekita see ei positiivseid ega negatiivseid tundeid. Kui räägime nii ettevõtete kui ka dividendide edetabelitest, siis on need üsna suhtelised. Aga rahvale on leiba ja tsirkust ikka vaja. TOPis olemine mulle määrav ei ole. Ma pole selle nimel pingutanud.
    286.-287. Sulev Sisask 3,35
    Arvutid ikka Ordilt
    Andrei Leškin 3,35
    Andmeside ja vagunid
    288.-289. Hans Palla 3,34
    Harju KEK ja Harju Elekter, 74 kohta eespool asuva Endli vanem vend.
    Viktor Siilats 3,34
    Volvod, Fordid ja merekaatrid
    290. Arvo Heinmaa 3,3
    Kinnisvara, investeeringud ja Tallinna pesumajad
    291. Einar Vettus 3,25
    Maadevahetusskandaalist räsitud mees, lähim partner vandeadvokaat Toomas Luhaäär
    292. Martin Sööt 3,23
    Kinnisvara ja hotellid Tartus
    293. Jaanus Mody 3,21
    Vandeadvokaat, jagab bürood Sten Luiga ja Marti Häälega.
    294.-296. Ljudmilla Tambeld 3,2
    Liivi Kaubamaja, toitlustab reisijaid lennujaamas.
    Toomas Treufeldt, Rene Tunder 3,2
    Betoonitööd, ehitus ja kinnisvara
    297. Sandu Huban 3,19
    Tartus Sandaalina tuntud kireva elukäiguga ärimees
    298. Aare Neudorf 3,13
    Ehitus, Harju Ehitus
    299. Marko Palm 3,11
    273. kohal asuva Pääro kompanjon, alkohol ja kinnisvara
    300. Kalle Elster 3,1
    Rahvusvahelised veod ja kinnisvara
    301. Margus Kull 3,09
    Suure Merko väike partner Tartus
    302. Maire Milder 3,07
    Valitseb koos abikaasa Meelisega Baltikat, aga dividendid pärinevad isiklikust lipsufirmast.
    303.-305. Jaan Kosk, Ain Tammik 3,06
    Sysdec tähendab tarkvara arendust.
    Avo Tints 3,06
    Värske puu- ja köögivili Bambonast
    306.-311. Rutt Kaasik 3,04
    Edmolift annab nõu ja tegeleb kinnisvaraga.
    Mart Lee 3,04
    Kinnisvaraprojektid Virumaal.
    Rein Palvadre 3,04
    Lubja Invest, 135. kohal asuva Vallo isa.
    Igor Piotrovski 3,04
    Tervitab lennukiga Tallinna saabunuid Ülemiste hotellis.
    Anti Puusepp 3,04
    Palmse ei tähenda üksnes mõisa, vaid ka mehaanikakoda.
    Indrek Uudeküll 3,04
    Finantsinvesteringud ja kinnisvara.
    312.-313. Kadri Jõerüüt, Sven Lõokene 3,02
    Reisieksperdid Reisieksperdist.
    314.-349. Aivar Leping 3
    Ööklubid Panoraam, Papillon ja Parlament.
    Sergei Berezovski 3
    Edise Ehitus.
    Toomas Aab, Urmas Rahnel 3
    Pärnumaa metsa- ja puiduärimehed.
    Erved Aru 3
    Betooniautod ja -pumbad.
    Priit Jaagant, Mait Rõõmusaar 3
    Mapri Projekt, ehitustööd.
    Tanel Kaur 3
    Ehitus- ja remonditööd firmast Tanel
    Heiki Kirso, Toomas Laas, Rein Leosk 3
    Dolphin - Olympicu väiksem konkurent Eestis.
    Ivo Krumm, Andrus Kuusk 3
    Transporditeenused Arco kaubamärgi all
    August Kull 3
    Thulema mööbel on nüüd Kulli-vaba, investeeringud jätkuvad.
    Erko Kundla 3
    Investeeringud Justkulli kaudu, näiteks CV Keskusesse.
    Sirje Kunman, Key Kunman, Kea Kunman, Kerstin Kunman 3
    Esidividendisaaja abikaasa ja kolm tütart
    Karl Kurm 3
    Automaatika KB, 99. kohal asuva Raul Borkmanni partner
    Tiit Kõuhkna 3
    Kuuldused Kõuhknate äri kokkuvarisemisest on enneaegsed.
    Peeter Lepik 3
    Vandeadvokaat, kellele meeldivad ka vanalinna majad.
    Prits Liblik 3
    Saaremaa ettevõtluse grand old man, kes keskendunud nüüd üks sanatooriumiärile.
    Mailis Lintlom 3
    Alumiiniumprofiilist fassaadid firmast Windoor
    Peeter Luik 3
    Ekspankur, kes tegeleb nüüd kinnisvara ja kaubandusega.
    Urmas Makrjakov 3
    Kinnisvaraarendus ja projektid
    Ants Randmaa 3
    Palkmajad ja puidtöötlemismasinad
    Janek Reitalu 3
    Rauakaupade hulgimüük - naelad, mutrid ja poldid
    Guido Sammelselg 3
    Ülikogenud investor, kes armastab kunsti osta.
    Andres Sarri 3
    Eesti Talleks ei tähenda ammu enam tehast, vaid laialdast äri, ka kinnisvara ja automüügi vallas.
    Gert Tartlan 3
    Ehitus, ventilatsioonisüsteemid ja tõstukid
    Hillar Teder 3
    Eestis aina kahanev äritegevus on vaid pisku mehe Ida-äride kõrval.
    Thomas Björn Waldin 3
    Tiit Vähi partner kaugel Kanadas
    Mare Kurm 3
    Arke Lihatööstus ja Arke Kaubandus
    Tarmo Sumberg 3
    Endistviisi edukalt hotelliäris ja mitte ainult Eestis.
    Toomas Reinoja 3
    Ka väike mööblitootja võib hästi elada.
    350. Riina Irval 2,98
    Remedium ehk söödalisandid ja loomaravimid
    351. Tõnu Toompuu 2,93
    Ehitus ja kinnisvara Saaremaal
    352. Tarmo Uffert 2,9
    Autoärimees Tartust
    353.-355. Sven Siimar, Toomas Sutrop, Urmas Vahur 2,89
    Automaatika- ja testimisseadmete projekteerimine ja tootmine
    356. Uuto Jugala 2,86
    Masinaehitus ja metallkonstruktsioonid firmast Sami
    357.-363. Aleksander Glikman, Leon Glikman, Mariana Hagaström, Daisy Tauk, Indrek Teder 2,84
    Koos ja sõbralikult tegutsevad vandeadvokaadid.
    Roland Mäll, Aare Saliste 2,84
    Celander Ehitus
    364. Tiit Kerem 2,8
    TRV Kliima, 103. kohal asuva Villu Põldmäe partner
    365. Pille Kraas 2,77
    UBS Repro, 109. kojal paikneva Tõnu Radiku partner
    366. Tatjana Zaharova 2,76
    Mehise betoonifirma Lasbet naisaktsionär
    367. Ivar Dembovski 2,75
    Puiduärimees
    368. Vladimir Oberšneider 2,74
    Glaskeki aknad ja Mõigu ehituskoondis
    369. Ole Loigu 2,73
    Transpordiäri Comex Investi kaudu
    370. Vladimir Rostovski 2,725
    Alkohol, transport ja kinnisvara Monotali kaubamärgi alt
    371. Eduard Koger 2,72
    Raudteeveod nostalgilise nimega firmalt Estreftransservice
    372.-374. Olavi Kalmet, Olle Reinholm, Aavo Teder 2,71
    Kinnisvara ja ehitus Tallinnas ja Harjumaal
    375.-376. Tiit Pahapill 2,7
    Salva Kindlustus
    Aivar Reivik 2,7
    Volta elektrimootorid, teadusuuringud ja kinnisvara
    377.-378. Ene Leuska 2,68
    Söödalisandid ja veterinaarravimid
    Robert Tagel 2,69
    Saetööstus, ehitus ja kinnisvara
    379. Mare Tropp 2,66
    NG Investeeringute aktsionär, müüs oma väikekirjastuse Äripäevale.
    380. Azari Gussin 2,64
    Betooniettevõte Lasbet
    381.-382. Mati Tavast 2,6
    Tavastite dünastia noorema põlve esindaja
    Enn Rooneem 2,6
    Ehitusmaterjalide müük luulelise Kuus Kuud märgi all
    383. Rommi Roosimaa 2,55
    Telekommunikatsioonivõrgud ja -kaablid Baltronicult
    384. Aivar Korela 2,54
    Transpordiäri Comex Investi kaudu
    385. Urmas Hiie 2,53
    Valdusfirma Telluriid - kinnisvara, ehitus ja ventilatsioonisüsteemid
    386. Mehis Pilv 2,51
    Otsapidi nii Silmetis kui ka kohalikus Maailma Kaubanduskeskuses
    387.-403. Ain Rahnel, Riho Sokko 2,5
    Vensen - vee- ja kanalisatsioonivõrgud ning muu ehitus.
    Arvo Oorn 2,5
    Üks Volta aktsionäre
    Viktor Arna, Oleg Konvisar 2,5
    Sinitta - nii veoautode varuosad kui ka kinnisvara
    Meelis Kubits 2,5
    Tõusnud avalike suhete esikõnelejaks
    Ago Nigul, Jaak Nigul, Olev Nigul 2,5
    Mööblidünastia, kes tegutseb Emajõe Investi nime all.
    Toivo Ninnas juunior 2,5
    Avalikkusele hästi tuntud Toivo Ninnase poeg, kes seotud Transiidikeskusega.
    Liivi Pehk 2,5
    Tõnis Paltsu ja Toomas Peegi endine ärikaaslane, kel Briti Neitsisaartel oma firma.
    Tanel Tarum, Martin Vahter 2,5
    Kus juttu kinnisvarast, seal kohal ka 1Partner Kinnisvaragrupp.
    Alle Vanaselja 2,5
    Norma eksdirektorite kuldsesse nelikusse kuulunud Indrek Vanaselja lesk
    Martin Väljas 2,5
    Aitab trükiseid trükiks ette valmistada.
    Andrei Sõritsa 2,5
    Teeb õnnelikuks peresid, kel lapsesaamisega probleeme.
    Taimi Christina Jörg 2,5
    Schöttli Keskkonnatehnika
    404.-405. Alexander Kofkin 2,49
    Hotelliomanik, kes dividende võtab 20 aastat tagasi pingviinijäätisega kuulsaks saanud Estkompeximist.
    Vladimir Libman 2,49
    Paekivi ja karjäärid
    406. Raul Rebane 2,48
    Tuntud meediamehe ja abikettaheitja nimekaim, kel osalused Tartu kinnisvaras ja hotellides
    407. Indrek Tiido 2,45
    Aitab neid, kelle autol klaas katki läinud.
    408. Runo Ruubel 2,44
    Kunagi kibe jalgrattur, nüüd kõva käsi puiduäris.
    409. Arvo Suppi 2,43
    Kinnisvara ja ehitusmaterjalide tootmine
    410.-411. Tõnu Tsernant 2,41
    Puidu- ja metsaäri, Ivar Dembovski kompanjon
    Toomas Vetevool 2,41
    Ehitus, ehitusmaterjalid ja turustus
    412.-418. Rein Kiudsoo 2,4
    Irest Ehitusjuhtimine
    Vladimir Dežinov 2,4
    Kireva taustaga ärimees, seekord kinnisvara
    Jaanus Ikla 2,4
    Vandeadvokaat, Jüri Raidla ja teiste suurte väiksem partner
    Andres Kaukver, Enn Lakspere 2,4
    Infosüsteemide projekteerimine, ehitus ja müük
    Andrei Kuznetsov 2,4
    Varustab laevu alkoholi ja tubakaga.
    John Ross 2,4
    Šotlane, kes pannud Rae vallas püsti oma tootmise.
    419.-421. Enn Silm, Toivo Süsi, Ahto Tammsaar 2,39
    Viru Elektrikaubanduse aktsionärid
    422. Manfred Helmut Schmelzer 2,36
    Sakslane, kel Vändras trafotööstus.
    423.-425. Robert Domak 2,3
    Ostab ja müüb sekundaarset plastiktoormaterjali.
    Illar Rihkrand 2,3
    Aap Mumme äripartner jäätmete alal
    Janno Rokk 2,3
    Nimetab oma kinnisvaraäri Elukooliks.
    426. Rain Tamm 2,27
    On suutnud pärast LHVst lahkumist Gildi mainekaks investeerimispangaks muuta.
    427. Einar Kelder 2,26
    Tallinna poolt Pärnusse sisenedes vaata paremale, kus asub Härma kaubakeskus.
    428.-431. Ain Antons 2,2
    Respo haagisetootmise üks aktsionäre
    Vladimir Kuzovkov 2,2
    Falkonett ja metallitooted
    Tiiu Kuusik 2,2
    Pistab meestega rinda metsanduse, küttepuude müügi ja mööbli alal.
    Arno Hirtentreu 2,2
    Euro Oil ja Suurupi kinnisvara
    432.-434. Anu Hanson 2,18
    Renalko Kaubandus
    Kait Liinev 2,18
    Hulgimüük Jungentis
    Gennadi Demahhin 2,18
    Mööbel kööki ja tuppa ning kinnisvara
    435. Margus Mets 2,17
    Pressinvest ja maakonnalehed
    436. Raimu Tali 2,15
    Kinnisvara ja ehitus Tallinnas ning selle ümbruses
    437.-438. Mark Eikner, Paavo Pettai 2,115
    Teavad, mida ja kuidas reklaamida.
    439.-441. Jaanus Ling, Tõnu Presjärv 2,1
    Muusikariistad, heli-, audio- ja videotehnika
    Janek Mäggi 2,1
    Püüab PR-rindel Meelis Kubitsale järele jõuda.
    442. Alar Kroodo 2,08
    Tartu ja kinnisvara
    443.-444. Kristina Leet 2,06
    Müüb Boschi ja Siemensi kodumasinaid.
    Enn Sarap 2,06
    Kunagine sadamajuht, kel säilinud armastus transpordi vastu.
    445. Alo Kivistik 2,04
    Tekstiilitoodete hulgimüük
    446. Vello Soots 2,02
    Alas-Kuul, 218. kohal asuva Indrek Orro partner
    447. Taivo Abram 2,003
    Linfordi transporditeenused
    448.-509 Viktor Lõsak 2
    Teravili, loomasööt ja väetised
    Margus Pootsmaa 2
    Puidutooted ja Viimistluskoda
    Toomas Rehe 2
    Transport ja Rehe on kokku Rehetrans.
    Uno Abru, Dorel Kangur, Ülo Kohv, Viido Paomets, Juri Sermjagin 2
    Tondi Elektroonika suuremad aktsionärid
    Peeter Allas 2
    P.A Traffic ja veoteenused
    Harri Ambur 2
    Õmblustarvikute ja matkatarvete müük
    Aivar Arand 2
    Endanimeline ehitus ja kinnisvara
    Toomas Arike, Martin Lepiku, Mart Uusküla, Ivar Värsi 2
    Quantum Eesti - meditsiini- ja laboritehnika müük
    Aleksei Bari 2
    Transport, ehitus ja remonditööd
    Madis Ermo 2
    Fonte ja kinnisvara
    Indrek Gusev 2
    Soojusisolatsiooniplaatide tootmine ja müük
    Meelis Hannus 2
    Hanval Metall - terasest ja alumiiniumist detailid
    Ahti Heinla 2
    Üks neljast Eesti Skype'i supermehest
    Toomas Heinloo, Ilmar Kokk 2
    Side- ja elektritööd ning tehnorajatised
    Ants Ink 2
    Saaremaa kinnisvara ja Oma Invest
    Nikolai Jakuškin 2
    Raudteetsisternide rent ja kaubaveod
    Henri Jääger 2
    Investeerimishuviline reklaamispets
    Rein Karema 2
    Kodumasinate müük
    Helmut Friedrich Keil 2
    Sakslasest veokite ja haagiste müüja
    Priit Kessa 2
    Alkohol, ehitus ja kinnisvara
    Raul Kirjanen 2
    Alternatiivenergia ja kinnisvara
    Maido Kiviorg 2
    Artis Holding ehk kinnisvara ja aktsiad
    Urmas Kivisalu 2
    New Idea, mis tähendab kinnisvara.
    Igor Kleiner 2
    Paavli Kinnisvara
    Kas olete möödunud aasta ja võetud dividendidega rahul?
    Väljavõetud dividendidel ja aastal pole mingit seost. Dividende võetakse siis, kui vaja on ja mõni aasta ei võeta üldse. Seda aastaga siduda on väga meelevaldne.
    Kas siis läks raha vaja?/b>
    See on selline rumal küsimus. Kui poleks vaja olnud, siis poleks ka võtnud.
    Mille peale läks raha vaja?
    Mis sa arvad, et ma tõesti ütlen sulle seda? See on isiklik asi ja väga naljakas on seda ajakirjanikuga jagada.
    Kas arvate, et ka tuleval aastal pääsete dividendide TOPi?
    Kust ma seda tean. Pole vähimatki aimu.
    Mida üldse arvate Äripäeva dividendide TOPist?
    Mõttetu. See ei kirjelda mitte midagi. Huvitav lugemine, kuid täiesti sisutu. Kui vaatad sealt, et Oliver Kruuda võtab 90 miljonit, siis mis on tõenäosus, et ta võtab selle ja ostab midagi.
    Mis ta sellega tegi ja kas ta seda üldse välja võttis, sellele dividendide edetabel ei vasta.
    Gunnar Kobin 2
    Hoiab Ülemiste City arendamise kõrvalt silma peal ka oma investeeringutel.
    Gerd Kunnus 2
    RBD Ehitus
    Indrek Küttis 2
    Teenib kinnisvaraga ja investeerib aktsiatesse.
    Jaan Lehtsaar 2
    Limbergi Ehitus
    Liina Linsi 2
    Vandeadvokaat, jõudis ära oodata oma osaluse Lepiku ja Luhaääre büroos.
    Meelis Lonn 2
    ML Transport
    Jaan Luts, Vallot Mangus 2
    Tartu Maja Betoontoodete aktsionärid
    Mart Mikli 2
    Väärismetallid ja Juveel
    Koit Milder, Kalev Ramjalg 2
    Roxor Ehitus
    Meelis Munski 2
    Võru ja Semuehitus
    Urmas Nisuma, Ado Sepa 2
    Hotell Pärnu omanikud
    Meelis Palts 2
    Tõnis Paltsu vend, kel Briti Neitsisaartel oma firma
    Viktor Polozov 2
    Võlub alkeemiku kombel kulda
    Jüri Reitsakas 2
    Arvutivõrgud ja Võrguvara
    Katrin Saali Saul 2
    Toomas Sildmäe ekskaasa, kel oma investeerimisfirma
    Tiit Saar 2
    Liimpuidu valmistamine ja Puit-Profiil
    Roman Sergejev, Natalja Sergejeva 2
    Esimesel Balti Tehnika, teisel Bobcat Balti. Mõlemad tegelevad samal aadressil ehitusmasinate müügi, laenutuse ja hooldusega.
    Jaak Kalm 2
    ASi Puiduäri omanik
    Aku Johannes Sorainen 2
    Vandeadvokaat endanimelises büroos
    Ruth Tiidemann 2
    Rein Kaarepere tütre investeerimisfirma on Välk ja Pauk.
    Albin Tituk 2
    Reval Oil ja kütusemüük
    Mati Vaarmann 2
    Tuntud diplomaadi nimekaim, kes samavõrd tuntud, aga muusikariistade müüjana.
    Aleksandr Kovaltšuk 2
    Endine Marlboro-mees, nüüd peamiselt kinnisvaras
    Üllar Suvemaa 2
    Piko ehk ehitus ja projekteerimine
    Alar Kullison 2
    Läänemaa ehitaja - Sanco Ehitus
    Andrus Tasak 2
    Telereklaamidest tuntud kaubamärkide - Calgon, Cillit, Dosia, Durex, Vuokkoset jne - maaletooja
  • Hetkel kuum
Seotud lood

Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Balti börsid lõpetasid kvartali tõusupäevaga
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Balti koondindeks Baltic Benchmark sulgus kvartali viimasel kauplemispäeval 0,08% plusspoolel, jäädes kvartaliga siiski miinusesse.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: viie milli eest vaba aega, palun! “Ükskõik kui pees vahepeal asjad on, kõik läheb mööda.“
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Suure Mi toitlustusäri tänavuse hooaja kalender on koos, retseptid on koos, kaarik on stardi- ja mina laskevalmis, kirjutab Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks, kes seekordses postituses pajatab ajast, rahast ja elutööst.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Suur reede raadios: Jüri Ratas Keskerakonna võimust pealinnas
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tallinnas on toimunud revolutsioon: üle kahe kümnendi püsinud Keskerakonna võim on otsas. Aga kas uus võimuliit leiab neljakesi ka ühisosa?
Tartus baaripidamise lõpetanud firma jäi töötajatele võlgu
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.
Tartu Supilinnas Mülä baari varem vedanud firma läks pankrotimenetlusse, mis võiks ettevõtte ühe omaniku sõnul tuua lahenduse ka maksmata jäänud palkadele.