Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Tippkulinaariat nautima

Heidi Vihma 02. november 2007, 00:00

Eesti Näituste messikeskuse Sinises paviljonis avab võistluste ajaks uksed ajutine restoran, kus saab maitsta degustatsioonimenüüd.

Restoran Magus Puu on avatud kuni 3. novembrini ning sinna pääsevad ainult need, kes on omale kohad broneerinud.

Pakutakse 13käigulist degustatsioonimenüüd: iga koka retsepti järgi üks roog, mis peaks kõige täpsemalt iseloomustama tegija stiili, maitset ja tema maad.

Unikaalse rahvusvahelise tippmenüü eelroad on Islandi, Taani, Rootsi, Soome ja Norra kokkadelt, pearoad Inglismaa, Iiri, Šoti ja Walesi kokkadelt, desserdid Eestist, Venemaalt, Lätist ja Leedust.

Magus Puu pakub degustatsioonimenüüd iga päev kolme katmisega kell 11, 13 ja 15. Kuna ajutine restoran on väga väike, peaks kohad ette kinni panema. Menüü hind ilma veinideta 650 krooni, koos veinidega 850 krooni.

Global Chef Challenge'i piirkonnafinaalis võistlevad 13 Põhja-Euroopa parimat kokka, et et selgitada välja parimatest parim, kes läheb järgmisel aastal edasi kokkade ülemaailmsele finaalvõistlusele Dubais.

Viisteist Tallinna restorani pakuvad Clobal Chef Challenge'i raames korraldatud toidunädalal 11. novembrini erimenüüd "Eesti maitsed".

Erimenüüd saab proovida restoranides Aed, Beerhouse, Bonaparte, C'est la Vie, Dominic, Fahle, Gloria, Kadriorg, Karl Friedrich, Nero, Novell, Pegasus, Pärl, Senso ja Vertigo.

Kuna Eesti maitsete kohandamine maailma tippkulinaariaga on suhteliselt uudne ettevõtmine, peab mõnes restoranis eriroad juba eelmisel päeval ette tellima. Siis jõutakse tooraine kohale tuua ja road valmis teha. Nii et Eesti maitsetest osasaamist tasuks päev-paar ette planeerida.

Kilu, heeringas, hapukurk, sealiha ja hapukapsas, kama ja leivasupp - kõik need ja muudki meile igiomased road on saanud uue (tipp)restorani näo.

"Eesti maitsete" menüüsse kuuluvad metssea hautis Eesti marjadega, aga ka lestafilee-fenkoliterriin, vürtsikilu-aedviljalasanje ja šalottsibula confit'ga. Eesti maitse on pardi rinnafileel hanemaksa terriini, pastinaagi püree ja baklažaani koogiga, aga ka kama-murakakoogil ja kreembrüleel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:50
Otsi:

Ava täpsem otsing