Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Haabersti kavandab kodu 6000 perele

Silvia Kruusmaa 08. november 2007, 00:00

Umbes 100 hektari suurusele alale otsustas Tallinn tellida hoonestuslahenduse juba enne üksikisikute kruntide detailplaneeringute menetlemist.

Haabersti halduskogu liikme Taavi Rõiva sõnul on olukord vastupidine tavalisele, kus arendaja pakub välja oma visiooni ja siis hakkab linn vaatama, kuidas arendaja nägemus sobib nende omaga. Nüüd aga töötas linn välja visiooni, mida Pikaliiva piirkonda võiks ehitada.

"Kui teed ühe suure asja korraga, siis tuleks see läbi mõelda. Oluline on, et tekiks terviklik elurajoon, mis näeks hea välja ja et seal oleks ka hea elada," ütles Rõivas ja lisas, et alale hakkab kindlasti tulema detailplaneeringuid maaomanikelt.

Kokku tuleb piirkonda üle 800 000 ruutmeetri hoonestust, planeerijate hinnangul võiks sinna tulla elama ligi 6000 leibkonda, mis on võrreldava kolmandikuga Õismäe elanikkonnast. Linn on paika pannud alade funktsioonid, korrused ja hoonete asukoha. Samas saab iga maaomanik palgata arhitekti ja detailplaneeringus välja pakkuda, millised need hooned peaksid lõplikult välja nägema, ütles Rõivas.

Rõivas usub, et arhitektuuribüroo Maastik ja Ruum koostatud maakasutusplaan teeb arendajate elu kergemaks ja välistab selle, et detailplaneeringud hakkavad venima.

"Olen kindel, et planeeringuid hakkab tulema ja neid menetletakse kiiremini, kui arendajad on oma plaanid teinud vastavalt hoonestuskokkuleppele. Linn ei tohiks venitada ega takistada maaomanikke," on Rõivas kindel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing