Nädal Kristina Traksi pilgu läbi

Kristina Traks 16. november 2007, 00:00

Müüa krunt Tallinnas Pärnu mnt 139. Tuntud ka kui Kalevi krunt. Krundil asuv hoone on koormatud pikaajalise rendilepinguga politseameti kasuks. Hind soodne!! Müügiga on kiire!!!

Umbes sellise kirja saatis endine magusa-, nüüdne meediamagnaat Oliver Kruuda hiljuti paljudele ministritele ja Riigi Kinnisvarale. Kahjuks leidis pakutud soodne tehing leige vastuvõtu - ministrid ei tahtnud tehingust midagi kuulda, vaid Riigi Kinnisvara teatas viisakalt, et eks nad kujundavad seisukoha.

Pakun Kruudale välja hoopis parema idee. Äkki tahab maja ära osta Tallinna linnavalitsus. Sinna saaks teha linnavalitsuse büroo. Asub ju hoone heas kohas (tramm käib), laed on kõrged ja ruumigi laialt. Vastutasuks võiks ju järgmiste valimiste eel Keskerakonda vastutasuks taas mõne k-kohukesega kostitada.

Veel büroohoonetest. Nimelt on korterihuvilistel avanenud enneolematu võimalus asuda elama büroohoonesse. Ehitanud üks OÜ Domeni nimeline arendaja täitsa tavalist kortermaja. Kuid enne veel, kui maja valmis sai, selgunud, et korteriostjaid polegi. Ainult paar korterit broneeritud. Aga leidlik arendaja võttis kohe sahtlist välja plaani "B", mille järgi võib kortermaja edukalt müüa ka kontoriteks.

Mis siis, et mõni on juba sinna büroosse omale korteri ostnud. Ongi parem, kui päeval töö ajal on maja (kontori)rahvast täis - korterivarastel palju raskem tegutseda. Ning öösel võib rahumeeli valjusti muusikat kuulata, ilma et naaber ukse taha prõmmima tuleks. Ja eriti hea veel, kui elanikel õnnestub leida töökoht mõnes samas majas tegutsema asuvas firmas - hea kõrvaltoas tööl käia.

Nii mõtlen ma ikka, kui loen Tallinna linnapea Edgar Savisaare ja tema alluvate sõnavõtte teemal, kuidas nad leppimatult ühiskonna alustalasid õõnestava viinakuradiga võitlevad. "Võitlus alkoparuniga jätkub!", "Igale naisele kaine mees!", "Minu selja taga on linnarahvas!" - need on vaid mõned sel nädalal välja öeldud Savisaare & Co stiilinäited. Meenutab ju sovetiaegseid loosungeid? Väga leidlikult nüüdisaega toodud.

Kuna säärases "keelame joomise ära" moel peetud võitluses on Savisaar juba ette määratud kaotajaks, tekitab kogu see rusikatega vehkelmine ja suur sõnavaht küsimusi. Kelle heaks seda võitlust tegelikult peetakse? Kui palju on suurenenud salaviinamüük pärast Savisaare "kuiva seaduse" kehtima hakkamist? Kas salaviinamüüjad on ka Keskerakonda rahastanud?

Suure naaberriigi ajalehe Komsomolskaja Pravda ajakirjanikud tuvastasid, mis on need Eesti sümbolid, millest tuleb ühel õigel slaavi hingel hoiduda kui katkust.

Ärge arvake, et venelane peaks põlgama Mulgi kapsast või kaerakilet. Hoopis Coca-Cola ja Saku õlu on need eestlaste loodud tooted, mida näppida ei tohi. Lisaks on pahad tooted ja kohad Fazeri šokolaad, A le Coqi õlu, Tallinna Draamateater, Eesti Kunstimuuseum, Pirita messid, Rahvusooper Estonia, Tallinna loomaaed, Nõmme ujula ja Statoili bensiin.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing