Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Rootsi veeteede amet keelas Tallinki Fantaasial merelemineku

Sirje Rank 18. november 2007, 23:00

"Reisiparvlaevast võinuks saada uus Estonia," tõmbas Rootsi ajalehe Göteborgstidningen/Expressen võrguväljaanne nädalavahetusel paralleele traagilise õnnetusega. "Räigeim, mis ma näinud olen," tsiteeris leht Rootsi veeteede ameti inspektorit Hakan Agardi, kelle sõnul pidanuks juunis laeva inspekteerinud Eesti ametivõimud neidsamu puudusi juba toona märkama.

Göteborgi laevaremonditehasest läinud neljapäeval Hirtshalsi-Strömstadi-Langeundi liinile sõitma pidanud Fantaasial ei töötanud valjuhääldid, päästepaatide vettelaskmine oli takistatud, veekindlad uksed ei sulgunud ning liikumisteed olid blokeeritud, loetles Rootsi meedia avastatud puudusi. Kokku leiti 18 viga, millest 12 olid nii tõsised, et ühestki oleks piisanud, et mereluba mitte anda.

ASi Tallink Grupp teatel tegid Rootsi ametnikud Fantaasia pardal kontrolli laeval toimunud ulatuslike remondi- ja ümberehitustööde ajal. Prahtijale tehti rida ettekirjutusi, kuid laevaga sõitmist ei keelatud.

HT Laevateeninduse juhi Tanel Hinno sõnul on teemat ekslikult käsitletud, sest laeva kindlasti merekõlbmatuks tunnistatud pole, teatas Tallinki pressiesindaja Delfile.

AS Tallink Grupp teatas oktoobris, et prahtis M/L Fantaasia kuni kuueks kuuks firmale Kystlink Estonia OÜ. Norra reeder vajas ajutist asendust liini teenindanud alusele, mis septembris avarii tegi. Firma juht Jarle Dragsten avaldas nädalavahetusel kahetsust "uue Estonia" võrdluse pärast ning lubas, et kahe nädalaga on puudused kõrvaldatud. Laev mahutab 1500 reisijat ja 300 autot.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing