Raamatud

ÄP 03. detsember 2007, 00:00

Kaunilt kujundatud albumit "Kodu läbi nelja aastaaja" võib lehitseda kui ilusate piltidega sisustus- ja kokaraamatut, selles leidub hulgaliselt pilkupüüdvaid interjööre ja huvitavaid toiduretsepte.

Põhjalikumal süvenemisel avanevad lugeja ees meie põhjanaabrite stiilselt kujundatud elamised nii vanades talumajades kui ka moodsates linnakorterites.

"Loodus oma vahelduvate värvide ja ilmingutega on suurepärane innustaja," märgib Ilkka Falk saatesõnas. "Kodu muutub vastavalt ilmastikule, valgusele ja looduses toimuvatele muutustele. Sellest annavad tunnistust raamatus esitletud kodud."

Ringkäik algab Armand Lindgreni kavandatud Inglise stiilis 1916. aastal ehitatud ridaelamus, mis oli esimene sellelaadne elamu Soomes, lihavõtete ja kevade ootamisega. Omanäolised on ka vana suvilat meenutav Helsingi mereäärse korrusmaja Lõuna-Euroopa linnadele iseloomulikus stiilis lahendatud korter või Soome pealinna südames asuva pööningule rajatud loomeinimeste kodu.

Ajaloo hõngu õhkab 19. sajandi lõpul rajatud palksuvilast või 1930ndaist pärit suursugusest kivist taluhäärberist, samuti 20. sajandi alguses ehitatud Helsingi uhke kortermaja apartemendist. Igatsust eksootika järele väljendab jaapanipärane ridaelamu sisustus.

Minu arvates on parimad palad jäänud raamatu (ehk aasta) lõppu.

Tiina Kolk

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:40
Otsi:

Ava täpsem otsing