Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Päike börside taevas

Tõnis Oja 06. detsember 2007, 00:00

Eilsega said läbi kaks päeva kestnud vaevused ning aktsiaturgudel oli eile taas üleüldine tõusupäev.

Päike hakkas aktsiaturgudel paistma juba hommikul Aasia turgudel, kandus päeva kestel edasi Euroopa turgudele ning õhtul jõudis otsaga Wall Streetile. Eriti hoogne oli hinnatõus tehnoloogiasektoris. USA olulisemad aktsiaindeksid olid tund aega pärast kauplemise algust enam kui protsendiga plussis.

Euroopa suuruselt teise mikrokiipide tootja, Infineoni aktsia hind hüppas 7,8%, 8,72 euroni, ning suurima, STMicroelectronicsi oma kallines 2,3% võrra, 10,54 euroni. "Tarbekaupadega seotud elektroonikasektori aktsiad liiguvad väga hästi," kommenteeris Bloombergile investeerimisfirma Natixis Asset Management Euroopa aktsiaturgude juht Maurice Gravier. "Jõulud tulevad elektroonilised," lisas ta. Ka maailma suurima kiibitootja Inteli aktsia alustas eile 2,6% tõusuga, 27,00 dollarini. Investeerimispanga Thomas Weisner Partneri analüütikute kinnitusel kasvab arenevatel turgudel nõudlus arvutite järele. Üldisele meeleolule andsid positiivset tooni tööministeeriumi teade, et töötajate tootlikkuse tõus on viimase nelja aasta kiirem, ning spekulatsioonid, et USA keskpank võib järgmisel teisipäeval taas alandada baasintressi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing