Gdansk pürib suurimaks

ÄP 11. detsember 2007, 00:00

Nelja Poola sadama arendamisse on lähema viie aasta jooksul plaanis investeerida ligi 500 miljardit eurot ehk 7,8 triljonit krooni.

Planeeritavate tööde lõppedes võivad sadamad aasta jooksul kokku vastu võtta üle 8 miljoni kaubakonteineri ehk peaaegu neli korda rohkem kui praegu, vahendas Poola Suursaatkond Eestis ajalehte Rzeczpospolita.

Juba praegu on Poola sadamad Läänemerel ühed kõige kiiremini arenevaist, igal aastal kasvab neis käideldavate konteinerite arv umbes 16%.

2006. aastal teenindati Poola sadamates ligi 582 000 konteinerit. Kuna Läänemere suurima ümberlaadimissadama, Peterburi sadama ees seisavad piiratud infrastruktuuriliste arenguvõimaluste tõttu tõsised probleemid, siis on Gdanskil kavatsus Neevalinna esikoht lähimas tulevikus endale saada ning võtta vastu isegi ookeanilaevu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing