Saksa äriseminar: noori juhte ei võeta tõsiselt

Katri Soe 12. detsember 2007, 00:00

"Vähetähtis pole vanuse faktor. Saksamaal hinnatakse kogemust ja aastatepikkust tööd. Meie noori firmajuhte ei võeta tõsiselt," ütles seminaril Perfekta Holdingu Eesti juht Alo Laud.

Seminaril esinejate sõnul on peamine häda see, et Saksamaa tundub olevat eestlaste jaoks liiga suur. Kardetakse, et ei jõuta nii palju toota, kui vaja. Palju takerdub keeleprobleemide taha, samuti pole firmadel tihtipeale vabu inimesi, keda saata näiteks messidele suhteid arendama.

Raskustest hoolimata ei tasuks siiski käega lüüa - Saksa turg on suur, stabiilne, keskmiselt 2protsendilise majanduskasvuga.

Saksa äripartner on korrektne - kui ta on kord leitud, on ärisuhe reeglina ka püsiv. Saksamaa suuruse probleemi aitaks näiteks lahendada see, kui koondada samas sektoris tegutsevad firmad. Kuna Saksamaa liidumaad on suhteliselt iseseisvad üksused, piisab, kui esialgu valida sihtturuna välja üks kindel liidumaa, mis aitab teha turu kohe väiksemaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing