Eliis sihib hobuste koolisõiduga tippu

Katharina Toomemets 14. detsember 2007, 00:00

Trenn kestab umbes tund aega, millele lisandub veel hobuse saduldamisaeg ja hiljem temaga jalutamine.

Esimest korda puutus Eliis ratsutamisega kokku juhuslikult, kui ta perega Ruila tallis ratsavõistlusi vaatamas käis. Neiu oli siis 8aastane. Seal oli tal võimalus esimest korda poniga sõita ning niimoodi saigi ratsutamisest tema kirg. Tulevikus soovib Eliis tegeleda koolisõiduga kõrgel tasemel.

Suurim igakuine väljaminek hobiga seoses on boksirent. Kuna neiul on neli isiklikku hobust, siis maksab nende tallishoidmine umbes 9000 krooni kuus. Lisakulutusteks on vaktsineerimine, lisasöödad, kapjade hooldamine ning varustuse uuendamine.

Need asjad lähevad ühe hobuse kohta maksma keskmiselt 1000 krooni kuus. Samuti tuleb Eliisil aeg-ajalt uuendada oma treening- ja võistlusriietust.

Toetajate leidmine on Eliisi sõnul väga raske. "Selleks, et sponsoreid leida, peab treenima väga pühendunult ja võistlustel silmapaistvaid tulemusi näitama. Samas on väga suur roll ka õnnel," rääkis neiu.

Eliisi hinnangul ei ole noorte ratsutajate üldine tase kõrge, kuid on mõned üksikud tugevad sõitjad.

Maailmaareenil läbilöömine on Eliisi sõnul väga raske. "Selleks, et koolisõiduga maailmatasemel kuhugi jõuda, peab omama väga head hobust, tipptasemel treenerit ja loomulikult ka suurt koormusetaluvust. Lisaks tuleb olla majanduslikult heal järjel, kuna vahel tuleb katta väga suuri kulutusi. Siiski on maailmaareenil läbilöömine võimalik," arvas ta.

Kümne aasta pärast plaanib Eliis kindlasti ratsutamisega edasi tegeleda ning sellele veelgi enam pühenduda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing