Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Minister Jänes läheb maksusõtta libaetendusasutuste vastu

04. jaanuar 2008, 08:45

Selleks, et väärtkultuur saaks Eestis riigi
toel veel jõudsamalt õitseda, soovib kultuuriminister Laine Jänes, et teatri- ja
kontserdipiletite seni viieprotsendiline käibemaks asenduks 18 protsendiga.

Reformierakondlasest ministri arusaama järgi, mis on elevile ajanud nii poliitikuid kui kultuuritöötajaid, teeks käibemaksumäära ühtlustamine lõpu ebaõiglasele olukorrale, kus kehtivast maksusoodustusest lõikab tulu ka pesueht kommertskultuur, ning võimaldaks laekuva lisaraha abil toetada tõhusamalt just väärtkultuuri, kirjutas Postimees.

"Mulle meenub esimesena möödunud aasta novembris ilmunud Õllesummeri teade sellest, et nad käsitlevad end viieprotsendilise käibemaksu saajatena. Samuti meenub BDG ja Õllesummeri sügisene taotlus maksuametile, et nad soovivad saada tagasi kolme aasta jooksul riigile nii-öelda enam makstud käibemaksu," tõi Jänes näite, kui massi- ja kommertskultuuri üritus on saanud osa madalast, viieprotsendilisest maksustamisest.

Niinimetatud libaetendusasutuste tegevuse tõttu jäävad riigieelarvesse laekumata märkimisväärsed summad, ulatudes aastate lõikes mitmesaja miljoni kroonini, märkis minister. "See raha võiks tulla kultuurivaldkonna toetuseks. Kui kõik etendusasutused maksaksid piletite pealt käibemaksu ühtse määra alusel, saaks laekuva lisaraha eest suurendada toetusi etendusasutustele ja hoida nii kultuuriürituste piletihindu taskukohasena," pakkus Jänes välja.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. January 2008, 08:45
Otsi:

Ava täpsem otsing