Tere: meie toodang kasvas 5 protsenti

Agnes Ojala 07. jaanuar 2008, 14:42

Vaatamata piimatööstuste üldisele toodangu
langusele novembris, kinnitas Tere ASi juhataja Ülo Kivine, tema juhitavas
ettevõttes on olukord teine.

„Tere toodang kasvas nii novembris kui kogu neljanda kvartali lõikes võrrelduna 2006. aastaga keskmiselt 5% piimatoodete grupi osas,“ ütles Kivine.

Tema sõnul ei paista Eestis piimatoodete portfellis praegu midagi eriti silma ei kasvu ega kahanemisega. „Pigem on traditsiooniliste piimatoodete liikumised seotud tarbimisharjumustega ja nende kulmineerumisega pühadeaegsetel perioodidel ja kindlasti hooajalised tooted kõigis toiduainete gruppides,“ kirjeldas ta olukorda.

Kivine ütles, et tootmine on muutunud kallimaks, kuna toorpiima hind on tõusnud. Nii näiteks maksis Tere AS 2007. aasta neljandas kvartalis 2006. aasta sama perioodiga võrreldes sama koguse piima eest tootjatele 27,3 miljonit krooni piimaraha rohkem. Et oludega hakkama saada, on Tere tõstnud hindu ja muutnud tootmist efektiivsemaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2008, 14:41
Otsi:

Ava täpsem otsing