Tikerpe: oleksin õigusabi asemel Audi maasturi saanud

07. jaanuar 2008, 17:24

Endine kaitsepolitseinik ja Kakumäe Võrkude
juht Priit Tikerpe ütles, et oleks kohtuskäimise ajal kulutatud õigusabi
eest saanud 700 000 kroonise Audi maasturi.

"Kriminaalsüüdistus tekitas mulle tohutut moraalset ja materiaalset kahju," rääkis Tikerpe. Õigusabikulude eest oleks ta enda sõnul saanud osta uue Audi maasturi, mis maksab vähemalt 700 000 krooni.

Moraalne kahju seisnes selles, et kannatasid Tikerpe pere ja lähedased, tekkisid tervisehäired, pankadest ei antud laenu. Kusjuures ei saanud pangalaenu ka endise kaitsepolitseiniku sugulased, kes kandsid Tikerpe perekonnanime ja keelduti nendega seotud ettevõtete auditeerimisest.

„Kui olin 42 päeva vahi all, sulges pank krediitkaardi,“ meenutas Tikerpe, „ja päris mitu aastat polnud mul süüdistuse tõttu võimalik leida head töökohta.“ Nüüd saab Tikerpe põhjuseta vahi all oldud päevade eest ligi 18 000 krooni kompensatsiooni. 420 krooni iga päeva eest.

„Kõik see kokku on õigusmaffia,“ kommenteeris Tikerpe ja lisas, et kavatseb riigilt nõuda kogu talle tekitatud kahju hüvitamist.

„Täna on riik väga vait. Veel septembris lubas prokuratuur süüdistatavatele (peale Tikerpe süüdistas prokurör ka Tallinna endist abilinnapead Vladimir Panovi ja ärimees Andres Davõdovit – toim.) õiglast karistust. Täna selgitas prokurör oma tegevust pikalt ja segaselt. Ütles, et olemasolevad tõendid ei leidnud kohtus kinnitust ja uusi tõendeid enam koguda ei saa.“

Tikerpe lisas, et kuna Pärnu maakohtus ei toimunud sisuliselt midagi, oleks kriminaalasja võinud lõpetada juba kahe aasta eest. Samas ei osanud ta öelda, miks seda kohe pärast altkäemaksu nõudnud kohtunik Ardi Šuvalovi kinnivõtmist ei tehtud.

Ehkki Pärnus käigud võtsid kohtualustelt hulga aega ning raha, kiitis Tikerpe Pärnu maakohtu suhtumist. "Pärnu maakohus oli võrreldes teiste kohtute ning prokuratuuriga erapooletu," märkis Tikerpe.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2008, 11:51
Otsi:

Ava täpsem otsing