Turvafirma süüdistab Kuressaaret erapoolikus hankes

07. jaanuar 2008, 08:15

Turvafirma AS G4S Lääne-Eesti vaidlustab
Kuressaare linnavalitsuse korraldatud hanke, millega anti Kuressaare linnas
avaliku korra tagamise patrull- ja mehitatud valveteenuse osutamise 2008. aasta
leping Securitas Eesti ASile.

AS G4S Lääne-Eesti otsustas hanke vaidlustada, kuna linnavalitsus ignoreeris odavamat pakkumist ning sõlmis seejärel hanke võitjaga lepingu alla hankes pakutud summat, ütles AS G4S Lääne-Eesti Kuressaare esinduse juhataja Toomas Peeters Oma Saarele.

Securitas Eesti AS küsis oma hankepakkumises aastase patrullteenuse eest 373 370 krooni, kuid tegelikult sõlmiti leping 306 188 krooni peale.

Sama teenuse eest 280 890 krooni küsinud G4S pakkumise lükkas abilinnapea Kalle Koovi juhitud komisjon tagasi põhjendusega, et Securitas Eesti ASi pakutud teenus on efektiivsem, mida näitab kasvõi see, et G4Sil töötab Kuressaare linnas alla kahekümne inimese, Securitasel aga 40 inimest, millega komisjoni hinnangul kindlustatakse avaliku korra tagamine suurüritustel ka suvekuudel ja puhkuste ajal.

Eelmise nädala lõpul Kuressaare linnavolikogu esimehele Toomas Takkisele üle antud kirjas avaldab G4S Lääne-Eesti juhataja Allan Elerand muret hindamiskomisjoni võhiklike järelduste üle.

Tema sõnul lahendab tõesti eriolukorrad mitte turvafirma mehitatud valve objektil olev turvaja, vaid turvaettevõtete patrullid ja eelkõige politsei, mistõttu pole tähtsust sellel, kui palju on ühel või teisel turvaettevõttel 2007. aasta detsembris turvatöötajaid kokku.

2008. aasta patrulli- ja valveteenuse hange näeb ette autopatrulli, jalgrattapatrulli ja Kuressaare suplerannas mehitatud valveteenuse osutamist. Kokku ostavad Kuressaare linnavalitsus ja tema allasutused turvateenuseid üle miljoni krooni eest aastas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. January 2008, 08:15
Otsi:

Ava täpsem otsing