Norma väikeaktsionär soovib suuremat dividendi

08. jaanuar 2008, 14:59

Norma väikeaktsionär Rene Ilves tegi
avaliku pöördumise Norma juhatusele, kuna ettevõtte bilanss lubaks maksta
kõrgemat dividendi ajal, mil ettevõtte raha üleööhoiusel inflatsiooni käes
põleb. Rene Ilvesel on oma ettevõtte kaudu 3225 Norma aktsiat ja
ostuoptsioone 2000 aktsiale.

Rene Ilvese pöördumine Norma juhatusele

Läbi on saanud 2007. aasta ja taas on aeg koostada Norma aastaaruanne. Koos sellega teeb juhatus aktsionäridele ettepaneku dividendi suuruse kohta. Tavaks on saanud, et dividendi suurus on 5 krooni aktsia kohta. Seda olenemata käibest, kasumist või kontol seisvast rahast.

Legendaarne investor Warren Buffett on öelnud, et kui sa ei suuda rahale tootlust leida, siis jaga see parem investoritele. Kindlasti pole sellest midagi kuulnud Norma juhtkond, kes hoiab poolt miljardit krooni firma raha üleööhoiusel intressiga 3,75%.

Kui võrrelda seda tootlust möödunud aasta inflatsiooniga ja oodatava 2008. aasta hindade tõusuga, võib öelda, et raha põleb kõrge leegiga.

Ilmselt see fakt eriti Norma juhatust ei häiri, sest ainult ühel juhatuse liikmel on Norma aktsiaid. Tervelt 205 tükki, ehk 1000 euro eest. Aga aktsionärid teeb see murelikuks.

2008. aastal on oodata majanduse üldist jahtumist ja suurt hindade kasvu. 2007. aasta statistika näitab, et inimesed on läinud juba säästude kallale, et katta tõusvaid kulusid. Paljud on sunnitud müüma oma investeeringud aktsiatesse ja sama trendi jätkumist on oodata 2008. aastal. Norma juhatusel oleks sellel kevadel võimalus teha oma aktsionäridele kingitus, tõstes dividendi või alustades aktsiate tagasiostmist. Kindlasti päästaks sellega nii mõnegi hädas oleva pere ja jääks ära aktsionäride rahulolematus.

Rene Ilves, väikeaktsionär

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2008, 14:59
Otsi:

Ava täpsem otsing