Esmaspäev 16. jaanuar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Põhjalas üldine langus

Tõnis Oja 10. jaanuar 2008, 00:00

Selle aasta esimesed nädalad on alanud suure langusega pea igal pool maailmas. Languse eesotsas on OMX Gruppi kuuluvad Põhjamaade börsid.

Uudisteagentuuri Bloomberg kogutava maailma 90 börsi üldindeksi võrdluse kohaselt on aasta algusega kukkunute eesotsas Islandi börsi indeks enam kui 14 protsendiga. Sellele järgnevad Bukaresti börsi BET indeks 6,5 ning Tšiili börsi ja Stockholmi börsi indeksid 5,9 protsendiga. Langejate esikümnesse mahub ka miinus 5,3 protsendiga Kopenhaageni indeks.

Eile langes Põhjamaade börside juhtivaktsiate indeks Dow Jones Nordic 30 kolmeteist kuu madalaimale tasemele.

Stockholmi börsi languse eesotsas on moerõivaste jaemüüja Hennes & Mauritz aktsia, mille hind kukkus Euroopa rõivamüüjate jälgedes üle kuue protsendi. Ericssoni aktsia hind kukkus üle kahe protsendi 13,87 Rootsi kroonini. Stockholmi börsi üldindeks langes eile 2,5 protsenti. Veel suurema kukkumise tegi Helsingi börs eesotsas Nokia aktsiaga, mille hind kukkus 4,4 protsenti. Börsi üldindeks kaotas üle kolme protsendi oma väärtusest. Kopenhaageni börsi langejate eesotsas oli tuulegeneraatorite tootja Vestas Wind, mille aktsia kukkus pea 5 protsenti.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:16
Otsi:

Ava täpsem otsing