Kohus ei tunnistanud Davõdovi maksukuriteo aegumist

14. jaanuar 2008, 16:12

Pärnu maakohus leidis, et kõmulises
Panovi-Tikerpe kriminaalasjas kolmanda süüalusena kohtupingil istunud ärimees
Andres Davõdovi maksukuritegu pole aegunud.

Samas käskis kohtunik riigiprokuröril menetlust jätkata ning tagastas talle täna kriminaaltoimiku. Varem kavandatud kohtulik kokkulepe, mille tulemusel oleks Andres Davõdov riigile 3 miljonit krooni maksnud, jäi sõlmimata.

"Süüdistatav ja tema kaitsja loobusid kohtuistungil kokkuleppemenetlusest," selgitas kohus aripaev.ee-le.

Väidetavalt deklareeris Andres Davõdov talle seadusega ette nähtud makse puudulikult 1998. aasta 26. veebruaril, mil ta maksuametile 1997. aasta tuludeklaratsiooni esitas. Tol hetkel kehtinud kriminaalkoodeksi järgi aegus maksukuritegu viie aastaga.

Prokurör andis Davõdovi maksudest kõrvalehoidmise eest kohtu alla 2003. aasta augustis. Algul süüdistati ärimeest 8 miljoni krooni maksmata jätmises, hiljem vähenes maksusumma 4 ja seejärel 3 miljonile kroonile.

Möödunud aasta lõpus ütles Davõdov aripaev.ee-le, et on valmis maksud ära maksma, kui tema ja prokuröri vaheline kokkulepe jõusse jääb. Milles kokkulepe konkreetselt seisnes, seda Davõdov ei täpsustanud.

Kui kriminaalasi ei leia esimeses kohtuastmes lahendust enne 10 aasta möödumist kuriteo sooritamise hetkest, see aegub.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. January 2008, 16:12
Otsi:

Ava täpsem otsing