Maareformi lõpetamine kiirustab riigimaid kaardistama

15. jaanuar 2008, 18:54

Seoses maareformi kiirema lõpetamise
vajadusega ja maade riigiomandisse jätmise menetluse kiirendamisega tuleb
täpsustada jätkuvalt riigi omandis olevad maad ja need koos kohalike
omavalitsustega kaardistada.

“Enamik omavalitsusi on selleks juba koostöös maa-ametiga alustanud ettevalmistusi,” märkis keskkonnaminister Jaanus Tamkivi. „Koostöö tulemusel peaksid kohalike omavalitsuste esindajad hakkama kandma andmeid maa-ameti digitaalsesse kaarti. Seejuures on oodatud ka omavalitsuste ettepanekud selle kohta, millised maad tuleks esmajoones anda riigi poolt tsiviilkäibesse, tagades seega kohaliku omavalitsuse territooriumitel ka jätkusuutliku arengu.“

Selgem ülevaade reformimata riigimaade kohta peaks valmima märtsi keskpaigaks. Andmebaasi põhjal on keskkonnaministeeriumil võimalik arvestada kinnisasja müügi enampakkumise korraldamisel kohalike omavalitsuste arvamust ja soovi, teatas keskkonnaministeerium.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2008, 18:53
Otsi:

Ava täpsem otsing