Ühendemiraatide pangad külmutasid tehingud Iraaniga

15. jaanuar 2008, 19:54

The Arabian Business kirjutas, et Araabia
Ühendemiraatide pangad lõpetasid Iraani ettevõtete teenindamise, kuna nende
emapangad pidid Iraani tehingud külmutama.

Bahrein ja Araabia Ühendemiraadid on piirkonna suurimad finantskeskused. Peaaegu kõik Pärsia lahe äärsed araabiamaad on loobunud Ameerika Ühendriikide ees koogutades oma kasumist, kirjutab The Arabian Business. Ameerika ühendriigid ajavat aga üha tagant, et Iraaniga katkestataks tema tuumaprogrammi pärast kõik suhted.

Samal ajal teatas Iraan, et viis Hiina panka jätkavad temaga arveldamist. Iraani-Hiina kaubanduskoja juht Assadollah Asgarowladi ütles uudisteagentuurile Fars, et 12 poliitilistel põhjustel suhted katkestanud Hiina pangast taastas arveldused Iraaniga viis panka.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. January 2008, 19:54
Otsi:

Ava täpsem otsing