Märten Ross: Eesti majandus kohandub aeglasema kasvukeskkonnaga

Hille Tressum 16. jaanuar 2008, 12:15

Eesti Panga asepresident Märten
Ross ütles Viinis toimunud Euromoney Kesk- ja Ida Euroopa foorumil
esinedes, et Eesti majandus on kohandumas aeglasema kasvukeskkonnaga.

Oma ettekandes keskendus Märten Ross Eesti majanduse olukorra analüüsile Euroopa Liiduga liitumise järgsel perioodil. Täna Eesti majanduses toimuvaid muutusi nimetas Ross igati ootuspärasteks, teatas Eesti Pank.

"Praeguse tarkuse põhjal võib ütelda, et Eesti majanduse eelmiste aastate arenguid hinnates jätsid analüütikud põhjendamatult tagaplaanile muutused, mis kaasnesid Euroopa Liiduga liitumise järel. Osalt seetõttu ei osatud õigesti hinnata ei Eesti majanduskasvu kiirenemise ulatust ega ka tasakaalustamatuste oodatust kiiremat vähenemist viimasel ajal,“ sõnas Ross.

Eesti majanduse arengut viimastel kvartalitel on Rossi sõnul iseloomustanud majanduse tasakaalustumisele viitavad tendentsid, mis jätkuvad tõenäoliselt terve selle aasta.

"Eesti majanduskasv püsib 2008. aastal keskmisest madalam, kuid see on tervislik areng edasise kasvu toetamiseks. Samuti näeme inflatsiooni alanemist aasta teises pooles,“ rääkis Ross.

Keskpanga asepresidendi sõnul aitavad Eesti majandusel käimasolevatest muutustest sujuvalt läbi tulla valuutakomiteele baseeruv rahapoliitika, Põhjamaade pankadega tugevalt integreerunud finantssüsteem ning ülejäägile suunatud eelarvepoliitika.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. January 2008, 12:15
Otsi:

Ava täpsem otsing