Kaunilt kõlav nädal

Christel Karits 18. jaanuar 2008, 00:00

Nii väsitavalt masendava ilmaga ei jõua enam lumest unistadagi. See, et kusagil suusaradu kunsthelvestega kaetakse, pole piisav lohutus, sest madalrõhkkond vajutab aina maale lähemale. Vaatan laual Richard Uutmaa maalidega kalendrit, kus jaanuari kuu kohal ilutseb pilt talvisest maakodust ja luban endale, et järgmisel nädalal toon töölauale vaasi kimbu kirevaid lilli, et aknast avanev vaade hilissügiseselt räämas tagahoovile ära peita.

Ehk eelneva tõttu on tänase Puhkepäeva valik ka natuke lille ja liblikane. Kui pole talve, siis olgu vähemalt hinges kevad või suvi.

Küllap on teist nii mõnegi valik "Memory", vähemasti näitab piletite läbimüük, et väga paljud on saabuval nädalavahetusel ja uue alguses muusikalilainel.

Muidugi võib valida hoopis Põhjamaade Sümfooniaorkestri "Strata". Anu Tali toob seekord publikuni kaunikõlalise klassika ning on kaasanud prantslasest noore viiulivirtuoosi Renaud Capuconi.

Kui oleksin Kärdla, Haapsalu või Jõhvi kandis, valiksin Säsi kontserdi. Dagöst teatud Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane tulevad kuulajaile lähemale ja laulavad laule, mida publik on seni nautinud suure bändi esituses.

Kinno võiks ka minna. Eelkõige Sõprusesse, kus linal jooksevad väärtfilmid. Kui tahta aga midagi, mis suhteid soojendaks, siis linastub Tallinnas kobarkinos tänasest südamlik lugu abielust ja sõprusest - "P.S. ma armastan sind".

Kuigi suurima elamuse pakuksid hetkel ilmselt päikeseline ilm või lumesadu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:51
Otsi:

Ava täpsem otsing