Börsikommentaar: Tallinna börsil haihtus täna pea kaks miljardit

21. jaanuar 2008, 15:19

Tallinna börsil oli täna taas tugeva
kukkumise päev, ettevõtted kaotasid päevaga 1,8 miljardit krooni oma
väärtusest.

Enim kaotas oma väärtusest kasiinokompanii Olympic EG. Aktsia hind kukkus 4,8 protsenti 46,94 kroonini, mis vähendas ettevõtte turuväärtust 354 miljoni krooni võrra seitsme miljardi kroonini. Üle 300 miljoni krooni kaotas oma väärtusest ka Tallink, mille aktsia hind langes kolme protsendi võrra 15,02 kroonini ehk 0,96 euroni.

Protsentuaalselt oli suurim kukkuja Merko Ehituse aktsia, mille hind prantsatas pea üheksa protsenti 156,62 kroonini. Baltimaade suurima ehitusettevõtte väärtusest kahanes enam kui veerand miljardit krooni ning see langes alla kolme miljardi krooni.

Suurima hävingu on viimastel päevadel läbi teinud siiski möödunud aasta uustulnukas Arco Vara aktsia hinnd. Arco Vara aktsia üheksaprotsendilisele kukkumisele reedel järgnes täna 7,4 protsenti. Võrreldes avaliku esmaemissiooni hinnaga on kinnisvarafirma aktsia kukkunud 59 protsenti. Arco Vara väärtus on pärast emissiooni vähenenud kahe miljardi krooni võrra 1,5 miljardi kroonini.

Mitte midagi rõõmustavat ei ole toonud investoritele ka möödunud aasta teise börsidebütandi, Ekspress Grupi aktsia. Grupi juhatus sai täna aktsionäride üldkoosolekult (loe: Hans H. Luigelt) loa emiteerida täiendavalt aktsiaid ettevõtte juhtidele aktsiaoptsioonideks. Täna kukkus aktsia hind neli protsenti 66,50 kroonini. Ekspress Grupi turuväärtus on tänase päeva seisuga 1,26 miljardit krooni. Avaliku esmaemissiooniga võrreldes on meediaettevõtte aktsia hind langenud 28 protsenti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2008, 15:32
Otsi:

Ava täpsem otsing