Reede 9. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Moody’s kinnitas Parex Banka stabiilsust

Mariliis Pinn 21. jaanuar 2008, 16:16

Rahvusvaheline reitinguagentuur Moody’s
Investors Service kinnitas Parex Banka pikaajalistele välis- ja kohalikus
vääringus hoiustele antud investeerimisjärgu Baa3 stabiilsust.

Parex Banka on ainus investeerimisjärguga hinnatud kohaliku kapitali kontrolli all olev finantsasutus Balti riikides, teatas pank.

Oma krediidihinnangus juhib Moody’s tähelepanu nii Parex Banka kindlale turupositsioonile, tugevale riigisisesele müügijõule Lätis, tootevaliku laienemisele, sissetulekuallikate mitmekesisemaks muutumisele, piisavale kapitalibaasile ja kõrgele kasumlikkusele kui ka uute rahastamisallikate leidmisele, märkides, et Parex Banka säilitab hoolimata kasvavast konkurentsist rahvusvaheliste pankadega edukalt oma turupositsiooni.

Parex Banka president ja juhatuse esimees Valeri Kargin sõnas: „Vaatamata eelmise aasta likviidsuskriisile ülemaailmsetel turgudel ja kõrgetele riskidele, millega seisime viimati silmitsi 1998. aastal, on Parex Banka reitinguagentuuride hinnangul oma investeerimisjärgu säilitanud. On ilmne, et Läti majanduse areng on aeglustumas, kuid loodame siiski ka tulevikus edukad olla. Parex Bankal ei ole mingit põhjust kahetseda seda, et me ei läinud kaasa hüpoteegisektori ülimoodsate rahastamisvahendite vooluga, vaid otsustasime jääda kindlaks oma põhimõttele, et laenude kogusumma ei tohiks märkimisväärselt ületada meie klientide hoiuste mahtu.”

Võrreldes 2006. aasta lõpuga on Parex Banka laenuportfell kasvanud 31,6% võrra, jõudes 1,732 miljoni Läti latini, samal ajal kui hoiuste maht on suurenenud 24,7% võrra, ulatudes nüüd 1,823 miljoni latini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. January 2008, 16:15
Otsi:

Ava täpsem otsing