Reede 21. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

President pakub õiguskantsleriks vandeadvokaat Indrek Tederit

22. jaanuar 2008, 14:27

President Toomas Hendrik Ilves pöördus
Riigikogu fraktsioonide poole, küsides neilt arvamust vandeadvokaat Indrek
Tederi õiguskantsleriks nimetamise kohta, teatas presidendi kantselei.

“Indrek Teder on tunnustatud jurist, kes tunneb väga hästi Eesti õigussüsteemi ja Eesti õiguspraktikat ning on oma senises kutsetegevuses pidevalt kokku puutunud põhiseadusliku järelevalve ja põhiõiguste kaitse probleemidega,” ütles riigipea.

Indrek Teder on advokaadibüroo Teder, Glikman ja Partnerid juhatuse liige ning Eesti Advokatuuri kutsesobivuskomisjoni liige.

“Tunnen Indrek Tederit varsti juba ligi 20 aastat kui julget, riigist hoolivat ja ühiskonna probleemidele tähelepanu pööravat juristi ning mul on hea meel, et nüüd on ta nõus meie riiki ja rahvast õiguskantslerina teenima,” sõnas president Ilves.

Kodanikuühiskonna tugevnemist pooldav Indrek Teder ütles, et kui ta pälvib Riigikogu toetuse, saab temast vahemees riigi ja kodanike vahel, aga kindlasti ka väärikas partner parlamendile.

“Põhiseadus peab olema igamehe õigus ja õiguskantsler peab olema siin kui vahekohtunik, kes viib nii põhiseaduse vaimu kui ka sätted kodanikele lähemale, sest ma ei kahtle: põhiseadus pole ainult teoreetiline lektüür juristidele lugemiseks, vaid Eesti riigi ja meie inimeste õiguste teostamise alus,” rõhutas Indrek Teder.

President Ilves palus Riigikogu fraktsioonidel kohtuda niipea kui võimalik Indrek Tederiga, et kujundada oma hinnang tema kui õiguskantsleri kandidaadi kohta, positiivse arvamuse järel esitab riigipea Indrek Tederi parlamendile ametisse nimetamiseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. January 2008, 14:27
Otsi:

Ava täpsem otsing