Kas Marsil on tõesti elu? FOTOD

23. jaanuar 2008, 16:22

On see kivi? Vari? Marsi valguse
põhjustatud silmapete? Või Osama Bin Laden, kes lehvitab oma peidikust, mis asub
Maast umbes 400 miljoni kilomeetri kaugusel?

USA rahvusliku kosmoseagentuuri NASA teadlaste päid vaevab, mis on sel fotol, mis justkui viitaks võimalusele, et Marsil on elu. Foto saatis maale marsirobot Spirit, mis otsib punase planeedi pinnalt võimalikke elu jälgi, kirjutas The Times.

Kahtlase foto tegi kulgur ühel Marsi platool 2007. aasta lõpus.

Briti leht The Daily Mail vahendas ühe astronoomiahuvilise kommentaari: „Need pildid on hämmastavad. Ma ei uskunud oma silmi – alasti tulnukas lidub Marsil ringi.”

Identsed kuuerattalised kulgurid Spirit ja Opportunity on Marsil liikunud alates 2004. aasta aprillist. Nende peaeesmärk on leida geoloogilisi tõendeid, et Marsil on või võis olla vett. Vesi viitab võimalusele, et planeedil võis kunagi olla elu.

2003. aasta suvel kosmosesse lennutatud kulgurid teevad oma uurimisretki Marsi eri osades. Kulgurite kaamerad asuvad 1,5 meetri kõrgusel masti otsas ning neist on võimalik saada 360 kraadi ulatuses ülevaade planeedi pinnast.

Eelmisel nädalal saatis Marsi-kulguritega sarnane kulgur esimesi pilte Merkuuri tagaküljest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2008, 16:21
Otsi:

Ava täpsem otsing