Vanemapalk kehutab noori isasid lapsi kantseldama

23. jaanuar 2008, 07:53

Lapsepuhkusele jäänud isade arv kasvas
aastaga kaks korda, sest vanemapalk võimaldab nüüd korralikult hakkama saada.
Mullu maksti isadele vanemapalka kuus keskmiselt üle 12 000 krooni, kirjutas
Postimees.

Oktoobri alguses tütar Ramildaga lapsepuhkusele jäänud kirjanik Berk Vaher julgustab kõiki isasid vanemapuhkust võtma. "Kindlasti on palju isasid, kes varemalt pole sellele osanud mõelda või ei julge lapsega koju jääda, sest arvavad, et ei saa hakkama," rääkis Vaher.

Kodus olles õpib isa oma võsukest paremini tundma ja osaleb kasvatamisel rohkem kui töö kõrvalt jõuaks – lapse jaoks pole isa enam lihtsalt onu, kes hilja õhtul töölt tuleb.

Vaherite peres oli isa koju jäämine planeeritud juba varakult enne lapse sündi. Kuid lõpliku tõuke isapuhkusele jääda andis Vaherile teleajakirjanik Vahur Kersna isapuhkusele jäämisest tekkinud meediakära. "Kersna signaal isadele oli selge ja põhjapanev, see pani mõtlema," märkis Vaher.

Aleksandr Mats, kes kasvatab 13 kuu vanuseid kaksikuid, tütar Evat ja poeg Savelit ning nelja-aastast tütar Sofiat, õhutab Eesti isasid julgemad olema ning lastega kodus olemise rõõme avastama.

Sotsiaalkindlustusameti statistika näitab, et võrreldes eelmise aasta algusega on praegu lapsepuhkusel poole rohkem isasid – 347 mulluse 176 asemel. Tänavu 1. jaanuaril kehtima hakanud uus puhkuseseadus näeb isadele ette ka lühikese, kahenädalase vanemapuhkuse hüvitise olulise suurenemise.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. January 2008, 07:52
Otsi:

Ava täpsem otsing