Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ebalikviidsusralli Tallinna börsil

Tõnis Oja 24. jaanuar 2008, 00:00

Nii nagu möödunud kauplemispäevadel oli aktsiate hindade suurte langusprotsentide üheks olulisemaks teguriks vähene likviidsus börsil, nii võib sama öelda eilsete suurte hinnatõusude kohta.

Nii põhjustas vähene (et mitte öelda - olematu) kauplemisaktiivsus Viisnurga ja Harju Elektri aktsiate hinna kerkimise üle seitsme protsendi mõned väikesemahulised tehingud. Mõlema aktsiaga sooritati neli tehingut, käibed olid vastavalt 11 000 ja 36 000 krooni.

Väike kauplemisaktiivsus põhjustas mitme teise aktsia suure või isegi ülisuure hinnaliikumise. Baltika aktsia hind hüppas kauplemispäeva lõpuks 5,77 protsenti, 51,63 kroonile. Päevasiseselt käis hind aga 54,76 kroonil, mis oli üleeilsest sulgumishinnast 12 protsenti kõrgem. Baltika aktsia käive oli napilt alla poole miljoni krooni.

Sama võib öelda ka Tallinna Kaubamaja kohta. Aktsia käive oli küll pea viis miljonit krooni, aga suhteliselt suure ostuhuvi jaoks oli seda ilmselt siiski vähe, sest päevasiseselt kerkis aktsia hind koguni üheksa protsendi võrra. Päeva lõpuks taandus aktsia hind 3,2protsendilisele tõusule ehk 100,92 kroonini.

Suuremat huvi tunti eelneval kolmel päeval põrmu tambitud Arco Vara aktsiate vastu, mis kerkis 2,17 protsenti, 14,71 kroonini. Eelneva kolme päeva jooksul oli ettevõtte aktsia hind kukkunud kokku 23 protsenti ning ilmselt on nüüd muutunud mõne investeerimisfondi või jõukama investori jaoks huvitavaks.

Elav kauplemine käis ka Olympic EG aktsiaga, mille käive oli 20 miljonit krooni. Paraku valitses selle aktsia puhul müügihuvi ning aktsia hind langes 1,8 protsenti.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:18
Otsi:

Ava täpsem otsing