Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Teatrid ja kontserdikorraldajat toetavad 18% käibemaksumäära

Agnes Ojala 24. jaanuar 2008, 08:47

Eesti suurimad teatri- ja
kontserdiorganisatsioonid toetavad kultuuriminister Laine Jänese ettepanekut
rakendada kõigile kultuuriürituste piletitele ühtne käibemaksumäär 18%.

Avaldusega on liitunud Eesti Kontsert, Teater Vanemuine, Rahvusooper Estonia, Eesti Riiklik Nukuteater, Pärnu teater Endla, Tallinna Filharmoonia, Eesti Riiklik Sümfooniaorkester, Eesti Teatri Festival, Vene Teater, R.A.A.A.M ja Von Krahli Teater, teatasid toetajad.

"Kultuuriminister Laine Jänes tegi 22. jaanuaril pakkumise kompenseerida kõikidele teatritele ja riiklikele kontsertorganisatsioonidele käibemaksu vahe 13% ulatuses, mis tagab teatri- ja kontserdipiletite hinna püsimise samal tasemel. Selline kompensatsioon kindlustab selle, et teatrid ja kontsertorganisatsioonid ei pea käibemaksu muudatusest tulenevalt tõstma piletihindu," seisab avalduses.

Organisatsioonide hinnangul on käibemaksu muudatusest tekkivate lisavahenditega võimalik parandada teatrite ja kontsertorganisatsioonide majanduslikku olukorda ning leida juba käesoleval aastal lisaraha tegevustoetuste suurendamiseks. Hinnanguliselt tähendab see teatri- ja kontsertorganisatsioonide palgafondi kasvu 10%.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. January 2008, 08:45
Otsi:

Ava täpsem otsing