Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Aasia börsidel pea kümne aasta suurim tõus

25. jaanuar 2008, 17:27

Pärast teisipäevast paanilist müüki Aasia
aktsiaturgudel on kolmel järgneval päeval toimunud tugev tõus, mis päädis täna
pea kümne aasta suurima hinnaralliga.

MSCI Aasia indeks kerkis 4,5 protsenti, mis on indeksi suurim tõus alates 1998. aasta oktoobrist, kirjutab Bloomberg. Eelneval kahel päeval kerkis indeks kokku 5,6 protsenti. Regiooni suurim tõusja oli 6,7 protsendiga Hongkongi Hang Sengi indeks.

Jaapan aktsiaturg kerkis neli protsenti, mis on kuue aasta suurim tõus. Kolme päevaga on saareriigi aktsiaturg võtnud tagasi seitse protsenti, aga sellele vaatamata ollakse aasta algusega võrreldes 11 protsenti miinuses.

„Tuletame meelde, et Aasia kasvulugu pole mitte kuhugi kadunud,” lasus Bloombergile maailma suurima avatud investeerimisfondide haldaja Fidelity Aasia regiooni juht Kathryn Matthew. „Kõik fondjuhid on väga positiivselt meelestatud Aasia perspektiividest,” lisas ta.

Lõuna-Korea majandus kasvas neljandas kvartalis 1,5 protsenti võrrelduna 1,4 protsendiga kolmandas kvartalis. Analüütikud ennustasid 1,3protsendist kasvu. Eile teatas Hiina enam kui 11protsendisest kasvust. Tõsi, viimane number paneb mõningaid vaatlejaid kukalt kratsima, sest majanduse ülekuumenemise oht on üsna ilmne.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2008, 17:27
Otsi:

Ava täpsem otsing