Valvurid võtsid saami vangil lasso käest

26. jaanuar 2008, 14:56

Saami vähemusrahvusesse kuuluv vang kaebas
Norra ametivõimude peale, kuna tal ei lasta vangis turvakaalutlustel lasso
heitmisega aega veeta.

Saami rahvusest Johan H¿tta (27) sõnul kuulub lasso heitmine olulise osana tema vähemusrahvuse kultuuri juurde. Joomasena tapmise eest 10aastast karistust kandev mees on juba saanud loa kanda saami rahvarõivaid ja kuulata saamikeelseid raadiosaateid, kirjutas Adresseaviseni nimeline leht.

Vangla ametivõimud põhjendasid keeldu turvakaalutlustega. 20 meetrine saami lasso ei ulatuks aga lähima puuni vanglamüüri taga, kuna see asub müürist 40 meetri kaugusel, kurtis H¿tta. Ta pole rahul ka sellega, et ei saa vanglas süüa saami toite.

Lassot kasutatakse Soomes ja Norras põhiliselt põhjapõtrade ehk porode püüdmiseks. Norras elab umbes 40 000 saami.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. January 2008, 15:14
Otsi:

Ava täpsem otsing