Sotsiaalminister tahab arste kodumaale meelitada

27. jaanuar 2008, 15:14

Sotsiaalminister Maret Maripuu kohtus
Rootsis töötavate Eesti arstidega ja meelitas neid suurenenud tervishoidu ja
sotsiaalsfääri suunatud rahadega koju tagasi pöörduma.

Sotsiaalministeeriumi teatel rääkis Maripuu arstidele, et kiirelt arenenud Eesti majandus kasvatas tervishoidu suunatud summasid. Arstid rääkisid ministrile oma kogemustest Rootsi tervishoiusüsteemis ning põhjustest, miks nad välismaale tööle läksid. Ühtlasi arutleti, kuidas saaks võõrsil omandatud kogemustega Eesti arstiabi edendada.

Eesti Arstide Selts Rootsis juhatuse esimees Karl Väärt hindas mõttevahetust lootustandvaks. „On väga meeldiv, et Eesti on astunud sammu arstide kodumaale tagasi kutsumiseks. See tõendab, et Eestis on tekkinud tahe asju muuta ning pühendada tervishoiuküsimustele suuremat tähelepanu,” kommenteeris Väärt.

Eesti Arstide Seltsi Rootsis kuulub 121 liiget, kellest 41 on sündinud Eestis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. January 2008, 14:41
Otsi:

Ava täpsem otsing