Rahvaliit toetab Indrek Tederi kandidatuuri õiguskantslerina

28. jaanuar 2008, 18:30

Täna kohtus Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu
fraktsioon president Toomas Hendrik Ilvese poolt võimalikuks õiguskantsleri
kandidaadiks pakutud vandeadvokaat Indrek Tederiga.

„Eelkõige on õiguskantsler avaliku huvi kaitsja, kes peab seisma kodanike põhiõiguste eest,“ ütles Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli. „Minu hinnangul on president esitanud väärika kandidaadi, kes on näidanud valmisolekut riigi ja rahva teenimiseks.“

Kohtumisel toonitas Indrek Teder põhiseaduse kui sümboli hoidmise vajalikkust, tutvustas nägemust õiguskantsleri peamistest ülesannetest ning rõhutas õigusselguse vajalikkust. Lisaks arutleti võimaliku õiguskantsleri kandidaadiga erakondade rahastamise põhimõtete muutmise üle.

Tänane kohtumine andis kinnituse, et Riigikogu Eestimaa Rahvaliidu fraktsioon annab toetab vandeadvokaat Indrek Tederit.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2008, 18:13
Otsi:

Ava täpsem otsing