Dunkri Kaubanduse juht: Partsi ettepanek on igati ratsionaalne

Hille Tressum 29. jaanuar 2008, 15:47

Dunkri Kaubanduse tegevjuhi Arvo Kase sõnul
on majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi idee, et igakuine
pensionilisa tuleks pensionäridele kinnisvara tagatisel, igati ratsionaalne.

"Majandus- ja kommunikatsiooniministri ettepanek aitaks üksikuid inimesi optimeerida oma vara puhasväärtust maise eksistentsi lõpuni, sest ega kirstu pole ju mõtet varandust kaasa võtta," sõnas Kask ning lisas, et sellest vaatevinklist oleks tegemist igati ratsionaalse ettepanekuga.

"Kuid vaadates pakutud skeemi enda mätta otsast ehk siis noorema põlvkonna esindajana, siis ei lubaks minu väärtushinnangud oma vanemate hättajätmist ning kindlasti prooviksin neid toetada ja aidata ilma riigi poolt pakutava laenu abita. Kahjuks kinnitab minu enda isiklik kogemus, et rahalised suhted, eriti laenamiste, käendamiste ja vara jagamise kontekstis veresugulaste vahel, on üks kindlamaid viise nende suhete rikkumiseks. Võimalusel väldiksin enda ja oma lähisugulaste sidumist sellisel viisil," sõnas Kask.

Arvo Kask vastas aripaev.ee päevaküsimusele "Kas toetate oma vanemate korteri pantimist parema pensioni nimel?".

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2008, 15:46
Otsi:

Ava täpsem otsing