Pant: Tallink tõotab dividende kahe aasta pärast

29. jaanuar 2008, 13:15

Äsja lõppenud laevanduskontserni Tallinki
aktsionäride koosolekul ütles juhatuse esimees Enn Pant, et 2009. aasta võib
anda võimaluse dividendide maksmiseks.

Ettevõtte nägemust mööda oli eelmine majandusaasta edukas seetõttu, et suured, esitatud väljakutsed said põhiliselt ellu viidud.

„Räägitakse, et Tallink on kohutavalt üle laenanud. Kui vaadata seda, et see moodustab 37 protsenti kogu varadest ja eelmisel aastal võtsime laenu 88 mln euro eest, aga maksime tagasi 99 mln euro eest, siis kainelt analüüsides võib öelda, et pole hullu midagi," püüdis Pant anda kindlust kohale tulnud aktsionäridele ettevõtte olukorrast.

Pant esitas retoorilise küsimuse aktsiahinna kohta. "Kõigil on küsimus aktsiahinnast. Ka ma ise tahaksin teada, millal hakkab aktsia hind tõusma. Samas on ka küsimus, ja eelkõige juhatusele, kas Tallinna börs on ikka kõige õigem koht Tallinki jaoks, kuna Tallink on suur ettevõte,“ rääkis Pant.

Dividendide kohta märkis Pant, et ilmselt ei tee nõukogu ka käesoleval aastal veel ettepanekut dividende maksta, sest investeeringud laevastikku nõuavad oma osa. Nimelt veel 43 mln eurot. "Küll aga peaksid suuremad investeeringud selleks korraks kõik olema, nii et 2009. a võib anda võimaluse dividendide maksmiseks", lisas ta.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. January 2008, 13:16
Otsi:

Ava täpsem otsing