Järgmine buum tuleb roheline

Agnes Ojala 30. jaanuar 2008, 13:35

Tänasel Äripäeva Gaselli kongressil
märkisid esinejad korduvalt, et praegu on maailmas buumina kasvamas kõik see,
mis puudutab keskkonda ja rohelist mõtlemist.

Taani majandusajalehe B¸rsen peatoimetaja Leif Beck Fallesen rääkis, et kui varem, 90ndate lõpus ja aastatuhande vahetuse ajal, olid kiiresti arenevad ettevõtted suures osas seotud IT-sektoriga, siis nüüd on pigem esile kerkimas keskkonnatehnoloogiaga tegelevad firmad.

Näiteks osutus Taanis selle aasta gaselli TOPi võitjaks Gypsum Recycling Internationas A/S, mis muudab kipstoodetest ja –plaatidest tekkinud prügi kipsipulbriks, millest omakorda saab taas uusi plaate jm tooteid teha.

Samuti viitas keskkonnatehnoloogia võidukäigule ka EASi Silicon Valley’ esindaja Andrus Viirg. „Rohelust peetakse uueks suureks buumiks, mis on tihedalt seotud tehnoloogiaga. Kui eelmine buum oli IT-sektoris, siis nüüd minnakse sellelt edasi. Kõik uued buumid baseeruvad vanadel hüpetel,“ märkis Viirg.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    30. January 2008, 13:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing