Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Puuviljad vähendavad Alzheimeri riski

01. veebruar 2008, 13:48

Õunad, apelsinid ja banaanid kaitsevad
neurodegeneratiivsete haiguste, nagu näiteks Alzheimeri tõve eest, kinnitavad
New Yorgi teadlased.

Cornelli ülikooli teadlane Chang Y. Lee sõnas, et õunad, banaanid ja apelsinid, mis on põhilised puuviljad enamiku inimeste söögilaual, on olulised vitamiinide, mineraalide ja kiudainete allikad ning takistavad lisaks ka neurodegeneratiivsete haiguste arenemist, vahendas UPI.

Cornelli ülikooli teadlased uurisid õuna-, banaani- ja apelsiniekstraktide mõju närvirakkudele ja leidsid, et puuviljades leiduvad fenoolid kaitsevad neuroneid.

Ajakirjas Journal of Food Science avaldatud artikli põhjal sisaldasid õunad kõige enam kaitsvaid antioksüdante. Õuntele järgnesid banaanid ja seejärel apelsinid.

Uurimuses näidati, et peamistes poes müüdavates puuviljades sisalduvad antioksüdandid kaitsesid närvirakke oksüdatiivse stressi eest. Autorid kinnitasid: „Värske puuvilja rohke söömine võib takistada või edasi lükata neurodegeneratiivsete haiguste, muuhulgas ka Alzheimeri tõve väljakujunemist.”

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2008, 13:47
Otsi:

Ava täpsem otsing